Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στον θυμό «της φθίνουσας μεσαίας τάξης», σημειώνοντας ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να τον αμφισβητεί.

Στην πρώτη δήλωση του μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπέρνι Σάντερς υπογραμμίζει ότι ο Τραμπ αξιοποίησε τον θυμό της αποδυναμωμένης μεσαίας τάξης που δεν αντέχει άλλο το κατεστημένο που ελέγχει την οικονομία, το κατεστημένο που ελέγχει την πολιτική και τα ΜΜΕ.

Όπως γράφει ο Guardian, ο Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ, υπόσχεται να συνεργαστεί με τον εκλεγέντα πρόεδρο προς όφελος των εργαζομένων, αλλά και να σταθεί απέναντι του, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές προχωρούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πολιτείες και μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και έξω από το Λευκό Οίκο.

«Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να εργάζονται περισσότερες ώρες για χαμηλούς μισθούς, έχουν κουραστεί να βλέπουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας να φεύγουν στην Κίνα και άλλες χώρες με μικρά μεροκάματα, έχουν κουραστεί να βλέπουν τους δισεκατομμυριούχους να μην πληρώνουν φόρους, όταν οι ίδιοι δεν είναι καν σε θέση να δώσουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο κολέγιο – κι όλα αυτά, ενώ οι πλούσιοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι» λέει ο Σάντερς.

Και προσθέτει: «Στο βαθμό που ο κ. Τραμπ  εννοεί ότι θα εφαρμόσει πολιτικές για να βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων αυτής της χώρας, εγώ και άλλοι προοδευτικοί πολιτικοί είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί του. Στο βαθμό που η πολιτική του θα είναι ρατσιστική, σεξιστική, ξενοφοβική και καταστροφική για το περιβάλλον τότε θα μας βρει απέναντι του» καταλήγει.

Via : http://tvxs.gr