Κροκοδείλια δάκρυα για τον θάνατο της μεσαίας τάξης είχε χθες το μενού του Νταβός.

Στον ρόλο της… μοιρολογίστρας, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που έκανε έκκληση για επείγουσα δράση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «κρίση της μεσαίας τάξης».

Ακολουθώντας τη φετινή «μόδα του Νταβός», η Λαγκάρντ προειδοποίησε και αυτή ότι η ανισότητα, η δυσπιστία και η έλλειψη ελπίδας τροφοδοτούν τον αυξανόμενο λαϊκισμό.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι είχε πρώτη προειδοποιήσει πριν από 4 χρόνια για τους κινδύνους της ανισότητας αλλά… αγνοήθηκε. «Ελπίζω να μ’ ακούσουν τώρα», συμπλήρωσε ακάθεκτη.

Δηλώσεις που, αν μη τι άλλο, αποτελούν πρόκληση αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ταμείο, του οποίου η Γαλλίδα δικηγόρος προΐσταται, οδήγησε με τα λάθη του, τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, τις πολιτικές της ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής και της εσωτερικής υποτίμησης στο γκρέμισμα της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα και στη φτωχοποίηση του 1/3 των Ελλήνων.

Η Λαγκάρντ βέβαια δεν αναφέρθηκε στο «ελληνικό πείραμα».

Δήλωσε όμως με απίστευτο κυνισμό ότι ο λόγος που ανάγκασε το ΔΝΤ να ασχολείται πλέον με την ανισότητα στις αναλύσεις του ήταν γεγονότα όπως το Brexit και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Το Ταμείο, όπως είπε, «υποχρεώθηκε να λαμβάνει υπόψη του τη σημασία της ανισότητας και τη σημασία που έχει η μελέτη της ανισότητας και των απαντήσεων που μπορούν να δοθούν σ’ αυτή».

«Ωρα για ανάπτυξη…»

Διεμήνυσε μάλιστα ότι «ήρθε πλέον η ώρα» για τις κατάλληλες πολιτικές που θα βοηθήσουν ανάπτυξη και πολίτες και ότι απαιτούνται ισχυρότεροι μηχανισμοί αναδιανομής του πλούτου με διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις…

Ναι, σαν τα μέτρα λιτότητας 4,5 δισ. ευρώ που ζητά το σήμερα το ΔΝΤ από ελληνική κυβέρνηση και Ευρωπαίους πιστωτές προκειμένου ο εξωπραγματικός στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% από το 2018 και για μια δεκαετία να μπορεί να επιτευχθεί…

Κι ύστερα έφαγε μια κουταλιά κόλλυβα!

Via : www.efsyn.gr