του Ηλία Τζαννετουλακου

2014-11-20_21.58.35~2[1]

Οι προσπάθειες του συστήματος να συσπειρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…όποιες κοινωνικές μάζες θεωρεί ότι του ανήκουν,επιβεβαιώνει τις τάσεις συντήρησης ενός αποτυχημένου μοντέλου διαχείρισης του Κράτους και της Εξουσίας.

Ο εκφασισμός και η προπαγάνδα επιστροφής στο ήθος της συντήρησης ,συνιστούν προσπάθειες ανατροπής της ανάγκης της κοινωνίας να συμμετέχει στον ανασχηματισμό του Κράτους.

Προσδοκούν στη διατήρηση της συμμετοχής των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης και των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων της στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι λαοί της Ευρώπης και περισσότερο οι χώρες του Νότου έχουν χρέος να μην επιτρέψουν την συνέχιση αυτού του μη ανθρωποκεντρικού μοντέλου και να φέρουν στο προσκήνιο τον άνθρωπο και τις πραγματικές ανάγκες του.

Όσο και αν δεν το θέλουν ορισμένοι, στο σύγχρονο κόσμο, ακόμα και σήμερα μόνον η Αριστερά απαντάει επαρκώς σε αυτά τα ζητήματα και τα θέτει ως προτεραιότητες.

Σε συνδυασμό με τα τόσα κόκκινα αλάρμ του πλανήτη αλλά και την μεγέθυνση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Η Οικολογική Ανανεωτική Αριστερά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και φυσικά δεν έχει πεθάνει όπως δεν έχουν πεθάνει οι σταθερές της κοινωνικής πάλης ,ο Μαρξισμός και η μετεξέλιξη του ,ο δημοκρατικός σοσιαλισμός και η ανάγκη του.

Η ελπίδα για την ανθρωπότητα της αυτονομίας και της αυτό διαχείρισης…

Μη χάνεις το θάρρος σου

εμείς πάντα το ξέραμε

πως δε χωράει

μέσα στους τέσσερις τοίχους

το μεγάλο μας όνειρο…….

Τάσος Λειβαδίτης(Ερωτικό γράμμα-Μην χάνεις το θάρρος σου)

O Ηλίας Τζαννετουλακος είναι μέλος της Κ.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς