Ο Manara φτιάχνει ένα σύμπαν ηρώων όπου πρωταγωνιστούν πανέμορφες και προκλητικές γυναίκες, μισαλλόδοξοι άντρες, μυστηριώδεις παρίες και κάθε είδους καταφερτζήδες.

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1945, γεννιέται στην πόλη Luson του Νότιου Τιρόλου ο Μίλο (Maurilio) Μανάρα, ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους στον κόσμο.

upl5b97f379689e9

Παγκόσμια φημισμένος ιδιαίτερα για τον ερωτισμό των έργων του, αφού σπουδάζει αρχιτεκτονική και ζωγραφική, ξεκινάει να ασχολείται με το ερωτικό κόμικς το 1969.  Γρήγορα ξεχωρίζει για το ρεαλιστικό του σχέδιο και για τις αισθησιακές γυναίκες των ιστοριών του. Στα περισσότερα έργα του κάνει ο ίδιος και το σενάριο και το σχέδιο, έχει συνεργαστεί όμως και με άλλους συγγραφείς όπως ο Ούγκο Πρατ, ο θρυλικός δημιουργός του λιγομίλητου καπετάνιου Κόρτο Μαλτέζε. «Σεξ, πόλεμος για να κερδίσουν σεξ, περισσότεροι πόλεμοι για να κερδίσουν πλούτη, ώστε να έχουν περισσότερο σεξ» λέει ο Milo Manara και αποτυπώνει τη «θεωρία» του στα ερωτικά του σκίτσα.

upl5b97f2c75b268

Ενώ απολαμβάνει την αναγνώριση τόσο ως σχεδιαστής όσο και σαν σεναριογράφος, αρχίζει η δημοσίευση της πιο δημοφιλούς σειράς ιστοριών με τίτλο “Click”, (ελλ. “Το κουμπί της”). Ακολουθεί το “Το άρωμα του Αόρατου” και το “Candid Camera”.

upl5b97f36449d5f

Ο Manara φτιάχνει ένα σύμπαν ηρώων όπου πρωταγωνιστούν πανέμορφες και προκλητικές γυναίκες, μισαλλόδοξοι άντρες, μυστηριώδεις παρίες και κάθε είδους καταφερτζήδες. Ενώ στο ρόλο του Χορού υπάρχει πάντα ένα κανιβαλικό πλήθος. Ο Manara αναδεικνύεται σε εξαιρετικό χειριστή του ερωτισμού μέσα σε ανάλαφρες ιστορίες που διαθέτουν χιούμορ, κοινωνική κριτική αλλά και φοβερή σκηνοθεσία.upl5b97f394e6b69

Απολαύστε ένα μικρό δείγμα των έργων του.

Via : www.thetoc.gr