Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν

«Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», είναι το μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα, όπου φτάνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη, ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Ο Βέρνερ Φάιμαν είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Αυστριακού καγκελάριου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Φάιμαν μεταφέρει συμβιβαστική πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ», ο κ. Φάιμαν υποστήριζε μόνιμη λύση για την Ελλάδα για την οποία, κατά τη γνώμη του, απαιτείται ένα πακέτο μέτρων σταθεροποίησης για τα επόμενα πέντε χρόνια και γι’ αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών – κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι ο καγκελάριος της Αυστρίας επιθυμεί Να σχηματίσει μια εικόνα επί τόπου για την κατάσταση στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος στην Αθήνα νοσοκομεία και σχολεία, «που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, ενώ αυξάνεται η φτώχεια και ο αριθμός των αστέγων και τελειώνουν τα φάρμακα».

Παράλληλα, έχει επανειλημμένα ζητήσει να δοθεί «έντιμη ευκαιρία» και χρόνος στην Ελλάδα, ενώ είχε χαρακτηρίσει «ανάρμοστη» τη «χαιρεκακία» και τον «κυνισμό» που αντιμετωπίζει η χώρα.

Via : www.efsyn.gr