Προοπτική και όχι εφιαλτικά σενάρια ούτως ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια ευκαιρία γιατί πρόκειται για τους Έλληνες πολίτες, γιατί πρόκειται για την κοινή προοπτική, ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο κ. Φάιμαν αναφέρθηκε στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, «που γίνονται σε ολοένα και συχνότερα διαστήματα, συζητούνται πιθανές καταστροφές» και σχολίασε ότι «το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ολισθαίνει από τη μια συζήτηση χρεοκοπίας στην άλλη, από την μια συζήτηση ενός Grexit στην επόμενη για Grexit, ή θα βρούμε μια κοινή λύση».

Πρόσθεσε δε ότι πιστεύει πως υπάρχει μια καλή ευκαιρία για να τερματιστεί αυτή η μόνιμη κατάσταση αδιεξόδου.

Αυτό απαιτεί τη διεξαγωγή εντατικών συνομιλιών με την Ελλάδα, και θα πρέπει να υπάρξει επεξεργασία ενός σχεδίου για την Ελλάδα, ένα είδος πενταετούς σχεδίου, και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φανεί ότι η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Φάιμαν, ο οποίος σε προχθεσινή συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα είχε προτείνει την αναβολή πληρωμών των δόσεων από την Ελλάδα για πέντε χρόνια.

Via : www.naftemporiki.gr