Εκατοντάδες γυναίκες δημοσιεύουν στα social media βίντεο που χορεύουν σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης προς την Σάνα Μάριν υπογραμμίζοντας, παράλληλα, το αυτονόητο δικαίωμα στη διασκέδαση.

Εκατοντάδες γυναίκες στη Φινλανδία δημοσιεύουν τις τελευταίες ημέρες στα social media βίντεο, στα οποία χορεύουν κατά τη διάρκεια συναθροίσεων σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης προς την πρωθυπουργό της χώρας, Σάνα Μάριν.

Η ίδια βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, όταν υλικό διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο φαίνεται να διασκεδάζει σε ιδιωτικό πάρτι, με πολλούς μάλιστα,να την κατηγορούν ακόμα και για χρήση ναρκωτικών. Η πρωθυπουργός προκειμένου να διαψεύσει τις όποιες εικασίες προέβη με δική της πρωτοβουλία σε τεστ ανίχνευσης ουσιών ενώ σημείωσε πως πέρασε ένα Σαββατοκύριακο με τους φίλους της, χωρίς να κάνει τίποτα παράνομο.

Από τη μεριά τους, οι γυναίκες της Φινλανδίας δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην Σάνα Μάριν, δημοσιεύοντας και οι ίδιες στιγμιότυπα που χορεύουν και απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους με την παρέα τους, υπενθυμίζοντας πως είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε γυναίκας να διασκεδάζει, ακόμα κι αν βρίσκεται στη θέση της πρωθυπουργού μιας χώρας.

Η Μάριν κατά τη διάρκεια δηλώσεων της υπογράμμισε «Ευελπιστώ πως το 2022 θα είναι αποδεκτό ακόμα και οι άνθρωποι που λαμβάνουν αποφάσεις να χορεύουν, να τραγουδούν και να πηγαίνουν σε πάρτι«.