imagesCA8NIQPY

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να περάσει η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής Κάβο Σίδερο στο νομό Λασιθίου Κρήτης.

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν τοπικοί φορείς και κάτοικοι, αναφέροντας ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν παρέχει εγγυήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η περιοχή Κάβο Σίδερο είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 και βρίσκεται κοντά στο φοινικόδασος του Βάι.

Η προσφυγή κατατέθηκε εναντίον της τουριστικής επένδυσης «Ίτανος Γαία», στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου Κρήτης, κοντά στο φοινικόδασος του Βάι, ύψους 267,7 εκ. ευρώ.

Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια της υπόθεσης τουριστικής ανάπτυξης της επίμαχης περιοχής της Μονή Τοπλού-Ίδρυμα Παναγία η Ακρωτηριανή-για την οποία, τον Δεκέμβριο του 2010, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σχετική απόφασή της, την ακύρωσε, ως παράνομη.

Η τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (20.9.2012) εντάχθηκε στο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (Ν. 3894/2010).

Η επένδυση αυτή αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ, καθώς και βοηθητικών χώρων.

Via : www.econews.gr