Kouvelis 13

Να αποκαταστήσει το κοινωνικό προφίλ του κόμματος επιχειρεί η ΔΗΜΑΡ, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας, αλλά και τις συνεχείς υποχωρήσεις της στις «κόκκινες γραμμές», όπως το χαράτσι και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στο πλαίσιο του στόχου για την αποκατάσταση του κοινωνικού προφίλ του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε χθες σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, με θέμα «άμεση δράση για την κοινωνική προστασία».

Με την πρωτοβουλία αυτή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλησε να στείλει μήνυμα στο Μαξίμου πως η κυβέρνηση πρέπει τώρα, μετά τη συμφωνία με την τρόικα, να υιοθετήσει μία περισσότερο κοινωνική ατζέντα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη στοιχειώδη οφειλόμενη πρόνοια προς τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού.

Ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, ενώ επισήμανε ότι το τελευταίο διαρκώς συρρικνώνεται. Βεβαίως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προς… αποφυγήν παρεξηγήσεων, ξεκαθάρισε πως τα όσα ζητεί δεν συνεπάγονται εκτροχιασμό του Μνημονίου. Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ «μιας νέας συμφωνίας», την οποία περιέγραψε ως εξής: «δε θα δανείζεται από το μέλλον για να εξυπηρετεί σημερινές ανάγκες και ταυτόχρονα δε θα υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα του πως τελικά θα επιτευχθεί «η αναγκαία πολιτική συμφωνία για την άρση των κοινωνικών αδικιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα στην κυβερνητική ατζέντα η ανακούφιση των αδυνάμων και των όσων διαβιούν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας, αλλά και οι δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μάλιστα, χθες, ο Φώτης Κουβέλης ανέπτυξε την πρόταση του κόμματός του, η οποία προβλέπει την «αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης και διεύρυνση των ωφελούμενων, την υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων χωρίς προϋποθέσεις και έκτακτες και εκτεταμένες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, εργασιακής τοποθέτησης και στοχευμένης κατάρτισης».

Επίσης, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση ειδικά της ανεργίας των νέων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε να συνδράμουν την Πολιτεία οι δήμοι, προκειμένου να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και η απασχόληση.

Via : www.matrix24.gr