Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Dritsas-foto-Eleni-Grigoriadou

Χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες και φανταχτερά ονόματα ο Θοδωρής Δρίτσας παρουσίασε στους πολίτες του Πειραιά τον συνδυασμό του

Χωρίς τζιπ και λιμουζίνες, χωρίς γιγαντοοθόνες και λαμπερά ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών και αθλητών, χωρίς πολλές τηλεοπτικές κάμερες και δεκάδες φωτορεπόρτερ, αλλά με την παρουσία πολλών πολιτών του Πειραιά, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας παρουσίασε χθες το μεσημέρι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η Πόλη μας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά και ο Θοδωρής Δρίτσας, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, χαιρέτισε τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, τους πολίτες, που όπως είπε χαρακτηριστικά «παρά την επικοινωνιακή πλύση εγκεφάλου, έχουν αντιληφθεί ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και ο παλαιοκομματισμός παίζουν τα ρέστα τους για να παραμείνει η πόλη δέσμια του φαύλου παρελθόντος».

«Σ’ εμάς δεν θα βρείτε δήθεν λαμπερά ονόματα που τη μία ημέρα ψηφίζονται και την άλλη εξαφανίζονται, ενώ παράλληλα ψηφίζουν κατ’ επιταγή και καθ’ υπόδειξη των ισχυρών του χρήματος και των δυνάμεων του Μνημονίου» επισήμανε.

Στο ψηφοδέλτιο, όπως είπε, συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι από την ιστορική διαδρομή του Πειραιά, γυναίκες, άνδρες, νέοι και νέες, εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, έμποροι, βιοτέχνες, συνδικαλιστές, όλοι και όλες με κοινωνική δράση, οι πραγματικοί καθημερινοί άνθρωποι. «Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Πειραιά, είναι η ψυχή του Πειραιά» πρόσθεσε και επισήμανε πως εάν βγει δήμαρχος εγγυάται ότι «θα κάνουν τον θυμό ελπίδα και την ελπίδα πράξη».

Απ’ όλες τις γειτονιές

Και το πιο σημαντικό, όπως σημείωσε, είναι ότι στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν άνθρωποι από τις γειτονιές του Πειραιά, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί ο Πειραιάς για να λάμψει πρέπει να σεβαστεί τις γειτονιές του. «Μια πόλη που δεν λειτουργεί στο σύνολό της, είναι μια πόλη χωρίς μέλλον» ανέφερε και πρόσθεσε πως οι γυναίκες αγγίζουν περίπου το 38%, ενώ πάνω από το 35% είναι νέες συμμετοχές, δηλαδή πολίτες που θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο γιατί πιστεύει στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, ενώ ξεκαθάρισε ότι το «Λιμάνι της Αγωνίας» δεν διαπραγματεύεται με κόμματα, στηρίζεται από κόμματα.

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια Μώραλη και Μιχαλολιάκου, υποστήριξε ότι αυτά ανήκουν σε σκληρούς μηχανισμούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν τολμούν να εμφανιστούν με αυτή την ταυτότητα επειδή γνωρίζουν ότι εξοργίζει τον κόσμο. Ο κ. Μιχαλιάκος λέει ότι κόμμα του είναι ο Πειραιάς και εμφανίζει κάθε λίγο τον Αντ. Σαμαρά, και ο Γ. Μώραλης επικαλείται επιχειρηματίες που δεν έχουν νοιαστεί ποτέ για την πόλη και μαζεύει στελέχη αποτυχημένων δημοτικών αρχών του παρελθόντος που ο Πειραιάς τις έκρινε και τις απέρριψε.

Εναν μικρό χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο μέχρι πρότινος υποψήφιος δήμαρχος της ΔΗΜΑΡ Ηλίας Τζανετουλάκος και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων-Πράσινων Ορέστης Κολοκούρης. Και οι δύο βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

«Ο Δήμος Πειραιά δεν πρέπει να περάσει στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων» είπε ο Η. Τζανετουλάκος, και αναφερόμενος στον Θοδωρή Δρίτσα είπε πως, εκτός από βουλευτής, είναι άνθρωπος τίμιος και έχει ήθος. Τόνισε ακόμα ότι η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να δει με άλλο τρόπο το θέμα του Πειραιά, αφού όμως τα πράγματα εξελίχθησαν έτσι, «εμείς προχωράμε κατά συνείδηση με αυτό που θεωρούμε το καλύτερο για την πόλη μας».

Via :  www.efsyn.gr