Του Θεόφιλου Κωτσίδη
 Θεόφιλος Κωτσίδης

Είμαι κι εγώ υποψήφιος….

της Αριστεράς, της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, των εργαζόμενων, της ειρήνης, της Δημοκρατίας.

Σιγά μην σε πιστέψουμε.

Εδώ άλλοι έχουν σώσει την χώρα, έχουν αλλάξει την πορεία της, είναι έτοιμοι να φέρουν την ευημερία και την ανάπτυξη.

Κι εσύ μας λες φιλοσοφίες και λόγια που δεν αποδεικνύονται.

Ο αυτοπροσδιορισμός δεν αποτελεί απόδειξη. Οι πράξεις αποτελούν.

Διάβασε λοιπόν.

Η ανεργία στην περιφέρεια Αττικής έφτασε το 28,2%, ο πληθυσμός της έχει δείκτη Γήρανσης 125,1, το 39,6% δηλώνει ότι η ζωή του υποβαθμίστηκε περαιτέρω τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ στο Υπόλοιπο Αττικής το ποσοστό έφτασε το 41,1%.

Κι όμως.

Η περιφέρεια Αττικής έχει ταμειακά υπόλοιπα 300 εκατ. € !!!

Μπράβο στον περιφερειάρχη θα πεις.

Η περιφέρεια όμως δεν είναι Εταιρία για να έχει κέρδη. Τα υπόλοιπα σημαίνουν ότι από τα χρήματα που διακινήθηκαν η περιφέρεια δεν κατέβαλε όσα έπρεπε.

Μα ο κόσμος ταλαιπωρείται, πονάει, κάποιοι δεν έχουν να φάνε. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν έχει δουλειά και αυτό τον κάνει να νοιώθει περιθωριακός και παραπεταμένος.

Αυτά, μαζί με άλλα πολλά, έγιναν χιονοστοιβάδα που κατρακυλάει.

Η αγανάκτηση και η οργή, αντικαταστάθηκαν από την δύναμη της θέλησης για αλλαγή.

Τι έκανε το αγαπημένο παιδί των media για την περιφέρεια που ζω; Τι άλλαξε στην καθημερινότητά μου. Σε τι αντιστάθηκε και ποια πολιτική ακολούθησε για να δημιουργήσει προϋποθέσεις καλύτερης ζωής;

Φευ.

Ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους που δεν υπηρετούν συμφέροντα και δεν παίρνουν εντολές από την Χαρ. Τρικούπη ή την Συγγρού. Ψηφίζονται για να υπηρετούν (μάλλον).

Η «Παρέμβαση για την Αττική» προτείνει ένα σημαντικό άτομο για να διεκδικήσει την Περιφέρεια.

Την Μαρία Γιαννακάκη. Αρκεί κανείς να κάνει τον κόπο να διαβάσει το βιογραφικό της….

Κι εμείς, πολλοί άλλοι, άνθρωποι της εργασίας με πολλά ένσημα (αληθινά), της Οικολογίας, των Επιστημών,  παραταχθήκαμε δίπλα της, διότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την Αττική. Την περιφέρεια που έχει στην ευθύνη της 4 εκατ. πολίτες που ασφυκτιούν και ζητούν μια καλύτερη ημέρα.

Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα που έχει στο κέντρο του, την ανακούφιση των ασθενέστερων, την επανένταξη των ανέργων, την δημιουργία υποδομών πολιτισμού, τουρισμού, περιβάλλοντος.

Ένα πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα διαθέσιμα της περιφέρειας, και ενσωματώνει στον παραγωγικό ιστό 7.000 νέες θέσεις εργασίας για 3 έτη, δημιουργώντας επιπλέον τζίρο στις επιχειρήσεις περίπου 200 εκατ. €.

Επιμένουμε να πιστεύουμε ότι η περιφέρεια που έχει στους χώρους 65 αρχαιολογικούς θησαυρούς, δεν μπορεί να μην έχει πρόγραμμα Πολιτιστικού Τουρισμού.

Επιμένουμε να πιστεύουμε ότι έχοντας 4 λιμάνια (Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα, Ελευσίνα) δεν μπορεί να συζητάμε για την άνευ όρων ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, στον οποίο ανήκουν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι θεωρούμε τον θεσμό αυτό ως μια σημαντική ευκαιρία για να αναδείξουμε ότι η συνεργασία, η δικτύωση και ο συντονισμός μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο παραγωγικής ανασυγκρότησης, βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργητικής πολιτικής στρατηγικού σχεδιασμού.

Είμαι κι εγώ υποψήφιος.

Μαζί με όλους, μπορούμε να απαλλαχθούμε από όσους θέτουν αναίσχυντα διλήμματα, επειδή τους αφήσαμε να το κάνουν.

* Ο Θεόφιλος Κωτσίδης είναι στο χώρο της επικοινωνίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με το ψηφοδέλτιο Παρέμβαση για την Αττική.

Via :  www.toportal.gr