%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-logo-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%82

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 5/3/2020

Ώρα:                  12:00

 

Απαιτείται σχεδιασμός και μεθοδικότητα

Από την παθητική εξωτερική πολιτική, φτάσαμε στην ετεροχρονισμένη εξωτερική πολιτική.

Συνεχιζόμενες διπλωματικές παλινωδίες της τελευταίας στιγμής, κυρίως λόγω της ανεπάρκειας μακροχρόνιου σχεδιασμού και μεθοδικότητας, αλλά και λόγω της φοβικής και ανεπαρκούς αντίληψης των κυβερνητικών στελεχών για τα διεθνή θέματα.

H απροκάλυπτη, απάνθρωπη και αδιέξοδη εργαλειοποίηση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, από τον γνωστό διεθνή ταραξία, την Τουρκία, είναι αποτέλεσμα του διπλωματικού χώρου που της έχει παραχωρηθεί, από την Ελλάδα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αντιλαμβάνεται απολύτως τα τεράστια εθνικά θέματα που επιπλέον, τώρα πια, προέκυψαν.

Κρίνουμε ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον ΠτΔ είναι απολύτως αναγκαία.

Επιβάλλεται δε αντιμετώπιση της κρίσης, με ομοφωνία.

Η Ε.Ε. συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει και απαντά γενικόλογα και αφηρημένα, ενώ η καταδικαστέα Γερμανία αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι έχει κρυφή ατζέντα θεμάτων τα οποία προωθεί κατά τα συμφέροντα της οικονομικής της ελίτ, αδιαφορώντας πλήρως για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες.

Η χώρα μας δοκιμάζεται για τον τρόπο που εννοεί τον ανθρωπισμό, τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.  Για εμάς το μεγαλύτερο καθήκον είναι η προστασία και ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής, χωρίς καμία διάκριση.

Ο τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους εισβολείς, αλλά και οι ποικίλες αντιλήψεις που οι πολίτες εμφανίζουν σχετικά με την αντίληψή τους για τον  πατριωτισμό, την έννοια του εθνικού χώρου και την αλληλεγγύη στους αδύνατους, είναι ενδείξεις ότι το πολιτικό μας σύστημα, νοσεί.

Ως πολίτες θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και θάρρος, όπως πάντοτε πράττουμε, απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να δοκιμάσει τις αντοχές μας.

Καλούμε τα μέλη και φίλους της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, να γίνουν αρωγοί στον αγώνα κατά των ψευδών ειδήσεων, του εθνικισμού, του ρατσισμού.

Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ