Aristeri Prooptiki_LOGO-NEW

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου , δίνει το δικαίωμα στους υπουργούς, να αποφασίζουν, με απλή υπουργική απόφαση ,για την τύχη δημοσίων οργανισμών και φορέων, για την κατάργηση ή τη συγχώνευσή τους.

Πρόκειται για μια ακόμη , επί της ουσίας, παραβίαση της νομιμότητας. Ο αυταρχισμός , η παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, και η δημιουργία τετελεσμένων είναι σταθερή επιλογή  της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος της δημοκρατίας και των θεσμών της.

Η κυβέρνηση με αυτή την επιλογή , προετοιμάζει  το έδαφος για το κλείσιμο και την διάλυση της ΕΡΤ. Λειτουργώντας ως πιστός  εντολοδόχος της τρόικας, ετοιμάζεται να προσθέσει τους εργαζομένους της ΕΡΤ στο 1.500.000 των ήδη άνεργων και να παραδώσει την ενημέρωση, αποκλειστικά, στις διαθέσεις ιδιωτών. Η εκδοχή του «προσωρινού κλεισίματος» και της επαναλειτουργίας με άλλη μορφή, οδηγεί  σε μια περιθωριοποιημένη κα απαξιωμένη ΕΡΤ

Ο αναγκαίος εξορθολογισμός των λειτουργιών της ΕΡΤ, και η ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων της, δεν γίνονται με πραξικοπήματα. Προϋποθέτουν, σχέδιο, διάλογο και συναινέσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η ΕΡΤ είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι κομματικό φέουδο.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εγκυμονεί αυθαιρεσίες και για άλλους φορείς του δημοσίου, πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Αθήνα 11 Ιουνίου 2013