του Βασίλη Πάικου

Βασίλης ΠάικοςΟ κύριος ονομάζεται Πέτερ Ραμσάουερ, και είναι βαυαρός πρώην Υπουργός, χριστιανοκοινωνιστής (τρομάρα του…), της συνοδείας του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Αυτός ο τύπος λοιπόν, όταν έλληνας φωτορεπόρτερ, κατά λάθος τον ακούμπησε, τον έσπρωξε ίσως, στο Μέγαρο Μαξίμου, έβαλε τις φωνές. «Μην με αγγίζεις βρωμιάρη έλληνα», ούρλιαξε. Ο ίδιος στη συνέχεια αρνήθηκε, μέσω  FB, το επεισόδιο, όμως υπάρχουν τόσοι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες. Άλλωστε το επιβεβαιώνουν και γερμανοί δημοσιογράφοι, επίσης παρόντες στο περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ζήτησε συγνώμη, ούτε από τον άνθρωπο που υπέστη την προσβολή, ούτε από την ελληνική Κυβέρνηση.

Είναι γνωστοί βεβαίως οι βαυαροί χριστιανοκοινωνιστές, πασίγνωστοι, ως το σκληρό ακροδεξιό, ξενοφοβικό σκέλος του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ. Αλλά δικό του ζήτημα, ας είναι ό,τι θέλει για τη Χώρα του και για λογαριασμό του ο βαυαρός. Το θέμα είναι πως, με την ακραία ρατσιστική απέναντί μας συμπεριφορά, μας προσέβαλε βάναυσα. Μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.
Ε λοιπόν, καλά θα έκαναν οι κυβερνητικοί να μην αρκεστούν σε κάποιες τυπικές, και ελάχιστα πειστικές εξηγήσεις. Και μάλιστα μέσω τρίτων. Αλλά την ίδια στιγμή, να πετάξουν τον Ραμσάουερ με τις κλωτσιές από το Μαξίμου. Και όχι μόνο, αλλά να κηρυχθεί persona non grata για τη Χώρα.

Καταλαβαίνω ασφαλώς ότι, οι άνθρωποι του Μαξίμου θέλησαν ν’ αποφύγουν τη δημιουργία διπλωματικού ζητήματος. Όπως και να μην φέρουν σε δύσκολη θέση τον φιλοξενούμενό τους γερμανό Αντιπρόεδρο. Να διακινδυνεύσουν ενδεχομένως τη βίαιη διακοπή της επίσκεψης. Πολύ περισσότερο που, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ βρισκόταν εδώ με επενδυτικές «φιλοδοξίες» για λογαριασμό της Χώρας μας. Βλέπετε, κακά τα ψέματα, η κρίση, τα μνημόνια, οι επιτροπείες, τα εν γένει στριμώγματα και οι εξ’ αυτών ανάγκες μας, έχουν θέσει σε δοκιμασία την διπλωματική «επάρκεια» της Χώρας μας. Εφ’ όλης της ύλης.

Εντάξει, εύλογα όλ’ αυτά, σεβαστά και κατανοητά. Όμως δεν ξέρω τι μετράει τελικά, τι βαραίνει περισσότερο στη ζυγαριά της συνείδησης του καθενός από μας. Ο διπλωματικός καθωσπρεπισμός και οι ανάγκες της Χώρας, ή μήπως η αξιοπρέπειά μας. Προκειμένου, τουλάχιστον, για τέτοιες ακραία προσβλητικές συμπεριφορές…

Via : www.athina984.gr