Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για το τηλεοπτικό κανάλι BFM, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν, έκανε την πιο πειστική εμφάνιση στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Τρίτης μεταξύ των έντεκα υποψηφίων που διεκδικούν την γαλλική προεδρία. Κόντρα ανάμεσα σε Λεπέν και Μακρόν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το 25% των τηλεθεατών θεώρησε ότι ο Μελανσόν  πραγματοποίησε την πιο πειστική εμφάνιση ανάμεσα στους έντεκα υποψήφιους, ενώ ακολουθεί ο κεντρώος Μακρόν με 21%. Ο κεντροδεξιός Φιγιόν συγκέντρωσε το 15% και η ακροδεξιά Λεπέν το 11%. Σχετικά με την παρουσίαση του πιο πειστικού προγράμματος, ο Μακρόν συγκέντρωσε το 23%, ο Μελανσόν το 22%, ενώ ακολουθεί ο Φιγιόν με 18%.

Κατά τη διάρκεια της «τηλεμαχίας», υπήρξε κόντρα ανάμεσα στη Λεπέν και τον Μακρόν. Ο κεντρώος υποψήφιος δήλωσε ότι «εθνικισμός σημαίνει πόλεμος. Το γνωρίζω πολύ καλά, καθώς προέρχομαι από περιοχή που έχει θρηνήσει πολλά θύματα λόγω αυτού». Η Λεπέν του άσκησε κριτική λέγοντας πως «δεν θα πρέπει να παριστάνει ότι είναι κάτι καινούργιο, τη στιγμή που ο λόγος του θυμίζει απολίθωμα 50 ετών». Ο Μακρόν της απάντησε ότι «επιδίδεται στα ίδια ψέματα που έλεγε ο πατέρας της πριν 40 χρόνια».

*Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση για τη γαλλική προεδρία θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου και ο δεύτερος γύρος στις 7 Μαΐου.

Via : www.thepressproject.gr