βεργοπουλοςΤην άποψη ότι το Προσφυγικό πρέπει να ιδωθεί στις πραγματικές του διαστάσεις, αλλοίμονο αν 2 εκατομμύρια πρόσφυγες, δηλαδή ούτε το 1% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού, μπορούν να ισλαμοποιήσουν την Γηραιά ήπειρο, αυτά είναι τεχνητά φοβικά, όπως και η άποψη ότι από το Προσφυγικό κινδυνεύει να διαλυθεί η Ευρώπη, λέει στο Ράδιο 9.84 ο πανεπιστημιακός στο Παρίσι Κώστας Βεργόπουλος. 

Κατά τη γνώμη του, η Μέρκελ θα σύρει τη Δευτέρα στη γραμμή της, όλες τις χώρες που σήμερα εμφανίζονται να υψώνουν φράχτες και απαγορεύσεις, όμως όπως είπε και η Ελλάδα επί ένα χρόνο με ιδεοληψίες δεν έκανε αυτό που έπρεπε όπως σοβαρά χαρτιά ταυτοποίησης προσφύγων, διαχωρισμού και επαναπροώθησης μεταναστών, κάτι που τώρα κάνει σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό μας στοίχισε ως αξιοπιστία σε μία θολωμένη στο θέμα Ε.Ε.

Την ίδια ώρα ο Κ. Βεργόπουλος σημείωσε ότι στη Γαλλία η κοινή γνώμη όχι μόνο είναι απόλυτα ενημερωμένη για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά δημιουργείται κλίμα απίστευτης συμπάθειας για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Έλληνες στους πρόσφυγες, παρότι η χώρα έχει παγιδευτεί  στη διαχείριση του προβλήματος.

Via : www.neakriti.gr