Την αποχώρησή τους από τη ΔΗΜΑΡ επισφράγησαν ο Σπύρος Λυκούδης και τα στελέχη που συγκροτούν την Μεταρρυθμιστική Τάση, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Η απόφαση των στελεχών που μετείχαν μέχρι πρόσφατα στα καθοδηγητικά όργανα της ΔΗΜΑΡ ήταν ομόφωνη και τα 26 μέλη της Κ.Ε πρόκειται τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους και να αποχωρήσουν από το κόμμα.
Όσον αφορά στον βουλευτή Επικρατείας Σπύρο Λυκούδη που ηγείται της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποφασίσει την ανεξαρτητοποίησή του από την Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ. Το αν θα επιστρέψει την έδρα που κατέχει στο κόμμα δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Ως επόμενο βήμα των αποχωρούντων προσδιορίζεται η σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.
Ο Κουβέλης έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα
Απ’ τα αζήτητα που παραδέρνει η ΔΗΜΑΡ προχωρά τον διάλογο για την κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Απ’ την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Μαχαίρας, κλείνει το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας με νόημα «αν με τον όρο κεντροαριστερά εννοούμε μια αυτοτελή και αυτόνομη παράταξη η οποία θα συμβάλλει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, παίρνοντας διαζύγιο από πολιτικές που βύθισαν την κοινωνία στην απόγνωση και την οικονομία στο τέλμα, τότε αυτός ο στόχος στον οποίο θέλει να συμβάλλει η ΔΗΜΑΡ έχει πολλές δυνατότητες να ευοδωθεί». Η ΔΗΜΑΡ επιχειρεί την αμφίπλευρη διεύρυνση  και προς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατά τα άλλα θα πρέπει να έρθει σε ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία. Στο επίκεντρο της αποπροσανατολιστικής  προεδρολογίας που άρχισε νωρίς – νωρίς, βρέθηκε κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, που κατάφερε με τη στάση του να μεγαλώσει τη σύγχυση  και τις αντιδράσεις  των κομματικών του στηριγμάτων και βουλευτών. Ο Κουβέλης με επιχείρημα ότι δεν του έγινε συγκεκριμένη πρόταση ή βολιδοσκόπηση, αλλα υπήρξαν μόνο  δημοσιεύματα, αρνήθηκε  να ξεκαθαρίσει αν ενδιαφέρεται ή όχι για την Προεδρία. Στην πραγματικότητα  κάνει ότι μπορεί για  να αυτοπροβληθεί ως ένα υπερκομματικό πρόσωπο ευρείας συναίνεσης. «Δε μπορείς να βγαίνεις και να λες αποδέχομαι ή δεν αποδέχομαι» είναι η «απάντηση» που δίνει στο εσωτερικό του κόμματος. Τροφοδοτεί έτσι και αναπαράγει (το κόμμα το έχει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι) τα όσα λέχθηκαν  περί σχετικής συμφωνίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.