Μετά την ψήφιση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ)των Ηνωμένων Εθνών υπέρ της υιοθέτησης του σχεδίου απόφασης που απαιτεί να τερματιστεί η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα παλαιστινιακά εδάφη, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει προχωρήσει σε μία σειρά δηλώσεων κατά του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, εξαιτίας της αποχής των ΗΠΑ από την ψηφοφορία. Ωστόσο, ο Ντόναλτ Τραμπ χαρακτήρισε «μια μεγάλη ήττα (…) για το Ισραήλ» την ψηφοφορία, σχολιάζοντας ότι θα καταστήσει «πολύ πιο δύσκολες» τις συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, κάνοντας έτσι ξεκάθαρη την θέση του υπέρ του να προβάλλει αρνησικυρία η Ουάσιγκτον κατά την ψηφοφορία.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει κάνει πολλές φορές φορές αρνητική κριτική στην επιλογή του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ως προς την «επαίσχυντη» απόφαση του Λευκού Οίκου να μην ασκήσει βέτο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη. Με το ρολόι όμως να χτυπάει κάτω από την προεδρία του Μ.Ομπάμα, μία ενδεχομένως πιο δεκτική στάση από τον Ντόναλτ Τραμπ έρχεται στο προσκήνιο.

Βολές Τραμπ κατά ΟΗΕ με αιχμή την απόφαση για το Ισραήλ

Νέες επικρίσεις κατά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών διατύπωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα που απαιτεί τον τερματισμό των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ.

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τόσο μεγάλη προοπτική, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελούν απλώς μια λέσχη για να συναντιέται κόσμος, να μιλάει και να περνάει καλά. Τόσο λυπηρό» έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Προ ημερών ο Τραμπ είχε σχολιάσει, επίσης μέσω Twitter, ότι η υιοθέτηση της απόφασης αποτέλεσε «μια μεγάλη ήττα (…) για το Ισραήλ» η οποία θα καταστήσει «πολύ πιο δύσκολες» τις συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, κάνοντας έτσι, ξεκάθαρη την στάση του πάνω στο θέμα ότι επιθυμούσε η Ουάσιγκτον να προβάλλει αρνησικυρία κατά την ψηφοφορία.

Via : www.thepressproject.gr