Photo: Μιχάλης Παππάς

Photo: Μιχάλης Παππάς

του Λαθρόβιου Απάχη

Κοντόφθαλμοι, ανόητοι και δειλοί,
Ολοφυρόμενοι τώρα διαρρηγνύουμε  τα ιμάτια μας, και χύνουμε τόνους μελάνης γιατί με το αίμα ενός παιδιού που έσφαξαν εν ψυχρώ ξύπνησε μέσα μας η αποστροφή και η βδελυγμία. Για ένα μόρφωμα που ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν είχε κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις. Οι ξυλοδαρμοί και οι σφαγιασμοί  των παράνομων μεταναστών δεν είχαν σταθεί αρκετοί να αφυπνίσουν μέχρι τώρα τα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά  αισθήματα όλων εμάς που υποτίθεται στεκόμασταν και στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την κάστα των δολοφόνων. Και όλα αυτά γιατί μέχρι τότε νομίζαμε ότι θα μείνουμε αλώβητοι μέσα στο μεσοαστικό μας κουκούλι. Γιατί πείσαμε τον εαυτό μας ότι δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις για να μας αγγίξει αυτή η λαίλαπα. Σαν τους ανενημέρωτους ηθικολόγους που μερικές δεκάδες χρόνια πριν είχαν βαφτίσει το AIDS ως ασθένεια των ομοφυλοφίλων για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν τους αφορά.  Σαν τις στρουθοκαμήλους κλείσαμε τα μάτια  και τα αυτιά μας ενώ είχαμε μπροστά ένα δρόμο γεμάτο γκρεμούς και δράκους και νομίζαμε ότι με αυτό τον τρόπο είμαστε ασφαλείς. Δεν ήταν ανοχή. Δεν ήταν μόνο αδιαφορία. Ήταν κάτι περισσότερο. Ήταν δειλία. Ξεχάσαμε  ότι  τα φαντάσματα πάντα επιτίθενται μόνο σε αυτούς που τα φοβούνται. Δεν θέλαμε να κάνουμε εχθρούς και φοβόμασταν να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Βυθισμένοι στους καναπέδες μας παρακολουθούσαμε αμέτοχοι. Όχι γιατί δεν ξέραμε το σωστό αλλά δεν είχαμε το σθένος να το κάνουμε. Μην αναρωτιόμαστε σε ποιανού τον κόρφο μεγάλωσε το φίδι. Στον δικό μας μεγάλωσε.

Ηλίθιοι αδαείς και επικίνδυνοι,
τρέξατε σαν τα φοβισμένα πρόβατα να μπείτε σε ένα μαντρί που νομίζατε ότι θα σας μετέτρεπε σε λύκους. Πλανημένοι και εθελοτυφλώντες στην καλύτερη περίπτωση, ντύσατε την ανικανότητα και την αδυναμία με μια ψευδαίσθηση δύναμης και εξουσίας. Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για σας. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τους περισσότερους, βγάλατε τη μάσκα, σταματήσατε να υποκρίνεστε και δείξατε το αληθινό σας πρόσωπο και τα πιο ζωώδη ένστικτα σας. Στελεχώσατε και στηρίξατε μια οργάνωση απάνθρωπων και δολοφόνων είτε γιατί είχατε κάτι να κερδίσετε είτε γιατί είχατε την ευκαιρία να εκδικηθείτε ακόμα και να εκμεταλλευτείτε συνανθρώπους σας.  Απογοητευμένοι και ανικανοποίητοι από την μικρή άχαρη και ανούσια ζωή σας επιστρέψετε στην νηπιακή και παιδική σας ηλικία, τότε που κάποιος άλλος σας έλεγε ποια είναι τα όρια σας. Σας διέταζε και όριζε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε. Ταυτόχρονα όμως νομίζατε ότι αποκτούσατε αυτό το δικαίωμα σε βάρος όλων των υπολοίπων. Άβουλες μάζες σε όλη σας τη ζωή ταπεινωθήκατε και υποδουλωθήκατε. Και φθάσατε σε τέτοιο σημείο εξανδραποδισμού που πιστέψατε ότι είναι φυσιολογικό όχι μόνο να ταπεινώνεστε εσείς οι ίδιοι αλλά και όλοι οι υπόλοιποι. Μην αναρωτιέστε γιατί θα σας συνθλίψουμε. Γιατί εσείς είστε το φίδι.

Ανίκανοι άβουλοι και αδιάφοροι,
που ενώ δεν έχετε  τα προσόντα ούτε για μούτσοι η τύχη τα έφερε να κρατάτε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το τιμόνι αυτής της χώρας. Αναλώνετε το χρόνο τις σκέψεις και τις πράξεις σας για να επιτίθεστε ο ένας στον άλλον δείχνοντας ένα υπέρμετρο ζήλο για πράγματα που δεν έχουν καμιά αξία για μας. Αγνοήσατε να επιτεθείτε στον εχθρό έγκαιρα και τώρα διαμαρτύρεστε που μπήκε μέσα στα σπίτια μας. Παρά το γεγονός ότι βλέπατε τα δείγματα από πολύ νωρίς δεν θελήσατε να κάνετε τίποτα. Ήσασταν πάντα πολύ απασχολημένοι  για να καθαρίζετε τα νερά που δεν βρίσκατε το χρόνο να κλείσετε τη βρύση. Οι στωικοί έλεγαν ότι αν αναλάβεις μια θέση για την οποία είσαι ανεπαρκής δεν υπάρχει μόνο ο κίνδυνος ότι θα ρεζιλευτείς αλλά ότι θα είσαι και επικίνδυνος για τους άλλους. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι όχι μόνο δεν έχετε την ικανότητα να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο αλλά ότι δείχνετε σαν να μην έχετε τη διάθεση να το κάνετε. Δίνετε την εντύπωση ότι αυτό που σας συμβαίνει σας βολεύει και ότι οι νεκροί είναι απλώς οι παράπλευρες απώλειες σε μια προσπάθεια να κρατηθείτε η να ανεβείτε στην εξουσία. Μην αναρωτιέστε ποιος ανέθρεψε το φίδι. Εσείς το αναθρέψατε.

Via : www.protagon.gr