Μάλιστα το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε μεμονωμένα παιδιά αλλά σε δεκάδες περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ένα ... κουλούρι.

Μάλιστα το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε μεμονωμένα παιδιά αλλά σε δεκάδες περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ένα … κουλούρι.

Του Σωτήρη Μεταξά

Όταν οι σαρωτικές επιπτώσεις της κρίσης φτάνουν μέχρι τα σχολεία και τους μαθητές, τότε το αποτέλεσμα αποτελεί γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας. Η επιστολή – έκκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου προκαλεί ΣΟΚ.

Οι γονείς αποκαλύπτουν πως το τελευταίο διάστημα μαθητές που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι, σιτίζονται ουσιαστικά με βοήθεια της εκκλησίας και άλλων ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Το χειρότερο όλων όμως είναι πως το πρόβλημα, μέρα με τη μέρα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα αυτή η βοήθεια να μην αρκεί. Τα χωριά της Κρητικής υπαίθρου … βουλιάζουν στην Κρήτη και οι τοπικές κοινωνίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου περιγράφει την εφιαλτική κατάσταση και καλεί όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν για τη σίτιση των συμμαθητών των παιδιών τους. Μάλιστα το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε μεμονωμένα παιδιά αλλά σε δεκάδες περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ένα … κουλούρι.

Η Επιστολή

Αγαπητοί μας Γονείς,

Οι δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και τη σχολική κοινότητα της αγροτικής επαρχίας. Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι και στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες τους να τους εξασφαλίσει το μεσημεριανό γεύμα τους, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου, άρχισε η διανομή φαγητού σε 40-50 παιδιά καθημερινώς και στα δύο δημοτικά σχολεία.

Το φαινόμενο όμως συνεχώς και επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να μοιράζεται σε αρκετά παιδιά ακόμη και το δεκατιανό τους κατά τα διαλλείματα. Όλα τα προϊόντα, πρέπει να σημειώσουμε, τα προσφέρουν διάφορες επιχειρήσεις τις ευρύτερης περιοχής που συνεργάζονται με την Ιερά Μητρόπολη μας.

Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου παρατηρήσαμε, λόγω της επιδείνωσης του φαινόμενου, να στερούνται του δεκατιανού τους ακόμα περισσότερα παιδιά στο σχολείο μας. Στην έκκληση μας για βοήθεια ανταποκρίθηκε, μετά από αίτημα μας, η Τράπεζα Χανίων που μας πρόσφερε, για δύο μήνες, 20 κουλούρια καθημερινώς, μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

Ως Σύλλογος Γονέων καλούμε όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα και όποτε μπορούν να βάζουν, μαζί με το δεκατιανό του παιδιού τους, ότι επιπλέον μπορούν (φρούτο, κέικ, σάντουιτς, κουλουράκια, κ.α.) ώστε τα παιδιά να το αφήνουν στο γραφείο του διευθυντή και από εκεί θα γίνεται η διανομή τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας, τη συνεργασία σας και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας.

Via : prismanews.gr