Η κακιά μάγισσα
ποτέ δεν έφυγε στο τέλος του παραμυθιού με ασθενοφόρο.

Έλσα Κορνέτη, Ημερολόγιο φιλοσοφικής ήττας

Ακούς τους εκπροσώπους των κομμάτων (δεν έχει σημασία αν ανήκουν σε μεγάλους ή μικρούς σχηματισμούς) να μιλάνε στα Media για τα αποτελέσματα των εκλογών και νομίζεις ότι ζουν σε ένα άλλον, γυάλινο ίσως, κόσμο όπου οι αχτίδες του ήλιου της πραγματικότητας για κάποιον μυστήριο λόγο δεν υπεισέρχονται.

«Θωρακισμένοι» μέσα σε πανοπλίες έωλων επιχειρημάτων, με πλήρη ανοσία στη λογική και στην πολιτική ηθική, υπερασπίζονται χαμένες υποθέσεις με μια άνεση που σε κάνει να πιστεύεις πως είτε είναι τυφλοί φανατικοί είτε ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Πιάνουν μια και μόνον άκρη των στοιχείων των εκλογικών αποτελεσμάτων και συγκροτούν ολόκληρη θεωρία νίκης που θα έκανε τους σοφούς των νόμων της σχετικότητας ή του χάους να σκίζουν τα χαρτιά τους.

Κι όμως, μέσα σε αυτή την ιδεολογική θολούρα και την κοινωνική σύγχυση, αυτά τα κόλπα εξακολουθούν να πιάνουν. Να πείθουν, να φοβίζουν ή να αποπροσανατολίζουν.

Οι κομματικοί μικρόκοσμοι, οι ποντικοί των γραφείων, οι ιλουστρασιόν χαρτογιακάδες και οι λαμπεροί δημοσιογραφοπολιτικολογούντες συγκροτούν ένα διαπέραστο τοίχος ημιμάθειας, ημιαλήθειας και ημιευθύνης που επιβιώνει μέσω διαρροών, επιλεκτικών συκοφαντιών ή διαπλεκόμενων ανταλλαγών πληροφοριών.

Και οι άλλοι; Αυτοί που δεν γίνονται γελωτοποιοί ή υμνητές ή ομοτράπεζοι των αρχηγών και αρχηγίσκων;

Ε! αυτοί, δεν χωρούν στον κομματικό μικρόκοσμο (συχνά και υπόκοσμο) και αρνούμενοι το ρόλο του κηπουρού ή του κολλητού ή του αντ- αυτού οφείλουν να πουν την αλήθεια: Δεν είναι μόνον ο βασιλιάς γυμνός. Όλοι οι αυλικοί των κομματικών μικρόκοσμων είναι γυμνοί.

Καθηγητής Γιάννης Πανούσης
Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Via :  www.dou.gr