Σχέδια για κατάτμηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας απεργάζεται η κυβέρνηση | EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η συζήτηση για τις εκλογές έχει ανοίξει για τα καλά και οι κουβέντες για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο καλά κρατούν. Τώρα έρχεται στη δημοσιότητα ένα σχέδιο για κατάτμηση της Β’ Αθηνών και του πρώην Υπόλοιπου Αττικής σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες.

Όπως αποκαλύπτει η «Αυγή της Κυριακής» ο πρωθυπουργός εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την αλλαγή αυτή. Τα σενάρια αλλαγών είναι τέσσερα με το επικρατέστερο να «σπάει» στα τρία την Β’ Αθηνών.

Αναλυτικά οι τρεις εκλογικές περιφέρειες θα είναι Βόρειο, Νότιο και Δυτικό τμήμα, ενώ το υπόλοιπο Αττικής θα κατατμηθεί σε δύο (Ανατολικό και Δυτικό).

Με βάση αυτό το σενάριο:

  • Ο Βόρειος Τομέας θα βγάζει 15 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.
  • Ο Νότιος Τομέας θα δίνει 18 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου.
  • Ο Δυτικός Τομέας θα βγάζει 11 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
  • Ο δήμος Αθηναίων διατηρείται ως εκλογική περιφέρεια Α΄Αθηνών.
  • Ο διαχωρισμός του Υπόλοιπου Αττικής σε Ανατολική και Δυτική ακολουθεί τη διοικητική διαίρεση της Περιφέρειας Αττικής. Από τις 15 έδρες που αντιστοιχούν σήμερα σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, με τον διαχωρισμό οι 10 μοιράζονται στη Ανατολική, οι 4 στη Δυτική και μία έδρα πηγαίνει στην Αχαΐα.

Τα άλλα τρία σενάρια έχουν μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ανωτέρω.

Via : www.efsyn.gr