Παραιτείται από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης μετά την συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές όπου συγκέντρωσε μόλις 1,2%.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις», τονίζει.

Σημειώνεται ότι μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές, βουλευτές και στελέχη του κόμματος έθεσαν θέμα ηγεσίας.

Μάλιστα, ο Φώτης Κουβέλης είχε δεχθεί έντονη κριτική δημοσίως – μεταξύ άλλων – από το Γρηγόρη Ψαριανό, το Βασίλη Οικονόμου και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Το κόμμα οδηγείται πλέον στο συνέδριο, όπου και θα κληθεί να εκλέξει νέο πρόεδρο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει υποψηφιότητα από τον ίδιο τον παραιτηθέντα πρόεδρο.

Via : www.inewsgr.com