_1_~1

του Πέτρου Κατσάκου

Η πρωτοφανής εισβολή της Δίωξης Ναρκωτικών στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού αποτελεί το πρώτο βήμα μιας νέας μορφής κυβερνητικού αυταρχισμού που στόχο έχει τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που οι ανάγκες γέννησαν τα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας. Το έναυσμα δόθηκε πριν λίγες ημέρες από τις εγκαταστάσεις της αγοράς του Ρέντη όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σημείωνε με νόημα «ότι το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμούς, ούτε με παρακομματικούς μηχανισμούς» βάζοντας στο στόχαστρο τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης.

Ο κ. Σαμαράς ούτε λίγο ούτε πολύ βάφτισε «παρακομματικούς μηχανισμούς» τα εκατοντάδες κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία και φροντιστήρια που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό τη στήριξη εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που στενάζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μέλη «παρακομματικών μηχανισμών» οι χιλιάδες εθελοντές που χρόνια τώρα δίνουν καθημερινά το παρόν στο πλευρό μιας χειμαζόμενης κοινωνίας. Ψηφοθήρες γιατροί, φαρμακοποιοί, δάσκαλοι αλλά και απλοί πολίτες που ανταλλάσσουν τρόφιμα και φάρμακα για έναν σταυρό στις προσεχείς εκλογές είναι η λογική του πρωθυπουργού. Με μια μπακαλίστικη λογική που βλέπει παντού ψηφαλάκια, έσπευσε να «τσιμπήσει» κι αυτός όσα μπορεί εγκαινιάζοντας πανηγυρικά την «Αγορά του Καταναλωτή» στου Ρέντη. Μια κυβέρνηση που σφύριζε αδιάφορα τα τελευταία χρόνια στα ρατσιστικά συσσίτια και τις φυλετικές αιμοδοσίες της ΧΑ, ανακάλυψε «παρακομματικούς μηχανισμούς» σε δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν υπό την αιγίδα ακόμη και Δημοτικών Αρχών.

Το δόγμα του Νόμου και της Τάξης αναμένεται να εφαρμοσθεί και εδώ από την κυβέρνηση που ψάχνει τώρα «εμπόρους ναρκωτικών» σε κοινωνικά ιατρεία και σύντομα θα αναζητεί «λαθρέμπορους» και «κερδοσκόπους» στα κοινωνικά παντοπωλεία και θα συλλαμβάνει ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης τις κινήσεις πολιτών που θα συγκεντρώνονται έξω από δικαστήρια για να αποτρέψουν πλειστηριασμούς σπιτιών ακόμα και για χρέη 200 ευρώ όπως χθες στον Πύργο.

Via : www.avgi.gr