Τις θέσεις και τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» στις εκλογικές περιφέρειες Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν σήμερα οι επικεφαλής του συνδυασμού  Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος.

Την εκδήλωση, που  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Συνδυασμού.

Παρών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πήρε το λόγο  και είπε :

«Πρέπει να δηλώσω τα εξής:

Ότι καταρχήν εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου οι «ΔΗΜΑΡ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ» να είναι στην επομένη Βουλή. Και να είναι όχι μόνο γιατί πρέπει να είναι αλλά γιατί και το επίπεδο των ανθρώπων της ΔΗΜΑΡ θα ανεβάσει το επίπεδο της Βουλής το οποίο δυστυχώς σήμερα είναι σε πολύ κακό χάλι.

Δεύτερον να πω ότι, παρ’ όλα όσα λέω  κατά διαστήματα, ο χώρος που ανήκω είναι η κεντροαριστερά.

Σαφέστατα θα ψηφίσω -και το λέω δημοσίως- «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»,  όχι μόνο έχω ένα συναισθηματικό δεσμό με τον χώρο τον συγκεκριμένο αλλά γιατί μέσα στις υποψηφιότητες είναι και ο Απόστολος Σοφιαλίδης, ο οποίος όχι μόνο είναι αγαπητός μου φίλος αλλά είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει αφάνταστα πολύ στη διαμόρφωση της λειτουργίας του Δήμου»