Τα πρώτα σοβαρά πολιτικά διλήμματα άσκησης πολιτικής, ανακύπτουν από σήμερα στη Δημοκρατική Αριστερά μετά την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να ακυρώσει τον «νόμο Ραγκούση» για την ιθαγένεια καθώς το κόμμα αλλά και προσωπικά ο πρόεδρος του κ. Φώτης Κουβέλης, είχαν συμφωνήσει απόλυτα και είχαν ενισχύσει τον σχετικό νόμο.

Η ΔΗΜΑΡ όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές βρίσκεται πλέον σε ένα πολύ σοβαρό πολιτικό δίλημμα. Να αρνηθεί την πρόταση Σαμαρά για την ακύρωση του νόμου και να παραμείνει πιστή στις απόψεις της ή να υποστηρίξει την πρόταση Σαμαρά;

Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να υποστηρίξει την πολιτική της στο μεταναστευτικό και όλες τις προηγούμενες θέσεις της σχετικά με τον νόμο Ραγκούση.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των βουλευτών της, όχι απλώς συμφωνεί με τον νόμο Ραγκούση αλλά έχει και πολύ πιο προωθημένες απόψεις, σχετικά με τους μετανάστες.

Έχουν επίσης διαφωνήσει κάθετα με το σχέδιο του κ. Χρήστου Παπουτσή, για την κατασκευή του τείχους στον Εβρο.

Αν η ΔΗΜΑΡ επιμείνει στις θέσεις της θα έρθει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε μια δεύτερη ανοιχτή ρήξη με την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά με τον πρωθυπουργό.

Στην περίπτωση που συμβεί αυτό θα τραυματίσει θανάσιμα την κυβερνητική συνοχή και θα προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις από βουλευτές της Ν.Δ. πολλοί εκ των οποίων αξίωναν, την «αποπομπή» της ΔΗΜΑΡ, από την κυβέρνηση όταν δεν ψήφισε το μνημόνιο ΙΙΙ.

via ΤΟ ΒΗΜΑ – Βόμβα στη ΔΗΜΑΡ από την κατάργηση του νόμου Ραγκούση – πολιτική.