Σοφία Ανδριοπούλου

Ξέρω ότι σας ζαλίσαμε λιγάκι, αλλά τι να κάνουμε;Έχουμε εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.Συμμετέχουμε ή αδιαφορούμε;Είμαστε δικηγόροι, ταλαιπωρούμαστε καθημερινά με την πολυνομία, τη γραφειοκρατία, τα γεμάτα πινάκια, τις απίστευτες ουρές παντού και πολλά άλλα μικρά καθημερινά δράματα.Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να συμβάλουμε σε μία σύντομη και δίκαιη δίκη με αξιοπρέπεια για το επάγγελμα και τους εαυτούς μας.Ταλαιπωρούμαστε καθημερινά από υπέρμετρη φορολογία, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, πληρώνουμε, πληρώνουμε χωρίς να εισπράττουμε αλλά είμαστε κατά τεκμήριο «φοροφυγάδες» ως ελεύθεροι επαγγελματίες και για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε.

Αντί να είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, γινόμαστε απλά και εμείς διεκπεραιωτικοί γραφειοκράτες…

Και μέσα σε όλα αυτά ξεχάσαμε ότι έχουμε δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα προς όφελος του συλλόγου μας αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να μην έχει τη δύναμη παρά μόνο να «καλύψει» τον εαυτό του ή να γίνει ένας ακόμα παράγοντας.

Όλοι μαζί όμως;

Κάτι μπορούμε καλύτερο να κάνουμε για τον καθένα από εμάς και για όλους μαζί.

Να αντιπαρατεθούμε σε απορρυθμίσεις, να προτείνουμε μεταρρυθμίσεις, να κάνουμε το Σύλλογο οργανικό και ζωντανό κύτταρο της επαγγελματικής μας ζωής, και όχι απλά ένα ακόμα φοροεισπρακτικό μηχανισμό, να μετουσιώσουμε το Σύλλογο σε αρωγό και συμπαραστάτη της Δικηγορίας και της Δικαιοσύνης και όχι απλά παρακολούθημα άβουλο των εξελίξεων.

Με αυτά τα λίγα λόγια οι Ενωμένοι Δικηγόροι στηρίζουμε Βασίλη Αλεξανδρή.

Με αυτά τα λίγα λόγια οι Ενωμένοι Δικηγόροι είμαστε παρούσες και παρόντες σε αυτές τις εκλογές και το σημαντικότερο θα είμαστε παρούσες και παρόντες και μετά από αυτές.

Γιατί δε θέλουμε απλά να γίνουμε και εμείς παράγοντες. Δεν είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε κομματικές σκοπιμότητες και να ευνοήσουμε άλλα πολιτικά σχέδια.

Είμαστε εδώ για να συμμετάσχουμε και να συμβάλουμε συλλογικά σε ένα Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με διαφάνεια, συμμετοχή, ανανέωση, με δημοκρατικό έλεγχο, αλληλεγγύη και ταυτόχρονα αποτελεσματικότητα.

Η Σοφία Ανδριοπούλου είναι Δικηγόρος Αθηνών,  υποψ. Σύμβουλος ΔΣΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Via : www.metarithmisi.gr