Την εποχή της παντοδυναμίας του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για να εδραιώσει την παρέμβαση του στο σύστημα εξουσίας κατάλαβε ότι για να διευρύνει την «ασυλία» του προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητα τις δραστηριότητες του, θα έπρεπε εκτός από την διείσδυση στα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα να αποκτήσει και μια ισχυρή πρόσβαση στο ποδόσφαιρο.

Αγόρασε το 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην συνέχεια το 50% του σταδίου Καραϊσκάκη, προκειμένου να πάρει θέση σε μια μελλοντική πώληση του πιο δημοφιλούς αθλητικού σωματείου της χώρας, αλλά και να αξιοποιήσει την εμπορική χρήση του ιστορικού αυτού γηπέδου που είχε ξαναχτιστεί στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Την εποχή εκείνη είχε αρχίσει να διαχέεται η φημολογία ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης σκεπτόταν σοβαρά να αποσυρθεί από τον Ολυμπιακό και τον δημόσιο χώρο γενικότερα, προφανώς επειδή αντιλαμβανόταν αυτό που έρχεται. Ο Λαυρεντιάδης απόκτησε σουίτα στο Καραΐσκάκη για τον ίδιο και τους φίλους του και ταυτόχρονα παραχώρησε και μια δεύτερη σουίτα στον Θόδωρο Ασημακόπουλο στενό σύμβουλο του σε θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Ο Ασημακόπουλος, που στο παρελθόν είχε διατελέσει και σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κοντά στην αριστερά γενικότερα και το ΠΑΣΟΚ ειδικότερα. Ο Ασημακόπουλος υπήρξε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Λεωνίδα Κύρκου και διατηρούσε στενές σχέσεις με κορυφαία κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Λόγω της σχέσης του με τον Λεωνίδα Κύρκο οργάνωσε στο Ζάππειο το γνωστό event για την «προεσέγγιση της κεντροαριστεράς» το 2009, εκτός από τον Λεωνίδα Κύρκο και άλλα στελέχη του αριστερού κινήματος ήταν παρών και ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι κακές γλώσσες λένε ότι την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ το 2009 την χρηματοδότησε κατά το 80% ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος νωρίτερα είχε στηρίξει ποικιλοτρόπως την ΝΔ.

Λέγεται ότι από την σουίτα του Ασημακόπουλου στο Καραισκάκη του επονομαζόμενου και «εξοπλιστή», έχουν παρελάσει κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Νίκος Αθανασάκης, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος και αρκετοί μετέπειτα υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Οι γνωρίζοντες επικαλούνται και ένα ανέκδοτο για το πώς ο Θόδωρος Ασημακόπουλος προσέγγισε τον Λεωνίδα Κύρκο στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Λένε δηλαδή, ότι επικαλέστηκε στενή συγγένεια με έναν αγωνιστή της αριστεράς που στην πραγματικότητα ήταν απλή συνωνυμία…

Επιστολή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

O Ροβερτος Σπυρόπουλος με επιστολή του στο iefimerida.gr απαντά για τον τρόπο χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Σε δημοσίευμά σας στις 14 Δεκεμβρίου 2012 επιχειρείτε να πλήξετε πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως εμένα προσωπικά, με την επίκληση πληροφοριών που έχετε λάβει από «παροικούντες».

Από ό,τι θυμάμαι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείτε κάτι τέτοιο.

Αναρωτιέμαι, δεν θεωρείτε χρέος σας να τεκμηριώνετε τον ισχυρισμό σας για τον τρόπο χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009;

Και ακόμα δεν θεωρείτε υποχρέωσή σας να ερευνάτε ισχυρισμούς που τάχα συνδέουν πολιτικά πρόσωπα με επιχειρηματίες;

Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι για εσάς να στοχοποιείτε, από πληροφορίες των «παροικούντων», θεσμούς και πρόσωπα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ, μήπως κάνετε λάθος εκλαμβάνοντας ως αδυναμία τη διάθεση κάποιων «να δίνουν τόπο στην οργή» σε αήθεις επιθέσεις τέτοιου τύπου;

Via :  iefimerida.gr