Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 6/3/23
Ώρα:              12:00

Μόνη σταθερά τους… η αποφυγή των ευθυνών τους

Ένας κυνικός και αναιδής πρωθυπουργός, ορισμένοι αναίσχυντοι υπουργοί – προστάτες συμφερόντων και άλλοι λαϊκιστές υπουργοί, που κάνουν το μαύρο-άσπρο.
Αυτή είναι η κυβέρνηση της/των καταστροφής -ων.

Αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις ως διαχειριστές, διοικούν το κράτος με όρους ολιγοπωλίου ή και trust υποστηρίζοντας 30 γνωστές οικογένειες, νομοθετούν υπέρ τους ώστε να εξασφαλίσουν κέρδη και για τα εγγόνια τους, παρακολουθούν τη δικαστική εξουσία (τουλάχιστον), καταδικάζουν πολίτες για λίγα ευρώ ενώ την ίδια στιγμή «τα δικά τους παιδιά» δίνουν και παίρνουν κρατικές χορηγήσεις.

Είναι λογικό, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να χρειάζεται «σταθερή» κυβέρνηση, αφού η βασική του αγωνία είναι να εγκαθιδρύσει ένα «επιτελικό» σύστημα διακυβέρνησης,  όπου ο ίδιος θα αποφασίζει και οι υπόλοιποι θα εκτελούν. Η μόνη σταθερά, όμως, που έχει εγκαθιδρύσει μέχρι σήμερα είναι η ασυδοσία, οι ανεξέλεγκτες ιδιωτικές εταιρείες, η παράκαμψη κάθε θεσμικού ελέγχου, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Στα Τέμπη γράφτηκε, με συγκλονιστικό τρόπο, η καταδίκη της Ελλάδας από την Ιστορία της.
Κυβερνήσεις που κατασπατάλησαν τα χρήματα του ελληνικού λαού και δεν διώχθηκαν ποτέ, που υποστήριξαν και υποστηρίζουν τη δημιουργία οικονομικών αυτοκρατοριών, πρωθυπουργοί που έκαναν τα στραβά μάτια στην απιστία και την κλεψιά, υπουργοί που φλόμωσαν με ψέματα τους πολίτες, υπουργοί που κρατούν ως λάφυρο το κράτος και διαιωνίζουν το πελατειακό κράτος, αποτελούν μέρος της Ιστορίας μας.

Ελάχιστες υποδομές, τεχνολογίες του 1990, χωρίς σχέδιο για το μέλλον.
Από τον Γ. Πέτσο έως τον Κ. Καραμανλή υπάρχει στον ΟΣΕ μία ένοχη σιωπή.
Από τον Κ. Σημίτη έως τον Κ. Μητσοτάκη, κανείς δεν θέλησε να εμπλακεί.
Οι τελευταίοι θέλουν να μείνουν στην εξουσία, σα να μην έγινε τίποτα…

Λυπούμαστε αλλά δεν θα ξεφύγετε από αυτό.
Και δεν θα σας σώσουν ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα ούτε οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Ο πόνος μας είναι αποτέλεσμα των πολιτικών σας.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ
https://www.prasini-aristera.gr/dt-moni-stathera-oi-efthines/