Απο την εκδήλωση του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς που έγινε στην στην Αθήνα, στον χώρο πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ, με τίτλο: «Το παλαιό Πολιτικό Σύστημα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συγκρότησης της χώρας;».

Την εκδήλωση, που οργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς, επιχειρώντας να ανοίξει και να προσεγγίσει το θέμα του πολιτικού συστήματος,τα κριτήρια δηλαδή που πρέπει να πληρούν οι συντελεστές που αποτελούν το πολιτικό σύστημα, ώστε αυτό να μπορέσει να ανταποκριθεί στη συγκρότηση της χώρας, παραγωγικά και πολιτικά. Ένα θέμα που δεν μπορούν και δεν θέλουν να ανοίξουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας, που αφορά σε όλους τους πολίτες, αφορά στην κοινωνία ολόκληρη και από αυτό εξαρτάται η όποια πορεία της χώρας.

Οι ομιλητές ήταν από το χώρο των πανεπιστημιακών, η κ. Κατσέλη Λούκα κι ο κ. Μακρυδημήτρης Αντώνης, όπου αναφέρθηκαν με εμπεριστατωμένη επιστημονικά προσέγγιση στις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο επίπεδο του κράτους στο πλαίσιο της νέας παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητας.