ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 27/3/2020
Ώρα:                  14:00

Κυβέρνηση-Funds vs Πολιτών

Η Στέγαση είναι Κοινωνικό Αγαθό και ως εκ τούτου απαιτείται να προστατεύεται και να διευκολύνεται.
Σε αντίθεση με αυτό, η κυβέρνηση της καταστροφής συνεχίζει να παρέχει οικονομικές, νομοθετικές, φοροτεχνικές διευκολύνσεις σε κάθε είδους Fund που της υποδεικνύουν. Οι περιουσίες εκατομμυρίων Ελλήνων Πολιτών, βρίσκονται στα χέρια αδίστακτων κερδοσκόπων.

Η αύξηση των επιτοκίων έχει τρομακτικές αρνητικές επιπτώσεις μόνο για τους πολίτες και τους μικρο-μεσαίους επιχειρηματίες.
Ο ρυθμός αύξησης των τιμών των ακινήτων δεν θα μειωθεί λόγω των αυξημένων επιτοκίων, διότι οι πιθανοί αγοραστές είναι κυρίως από το εξωτερικό.
Η υλοποίηση εκατοντάδων επενδύσεων, είτε με κοινοτικά κονδύλια είτε με αυτοχρηματοδότηση, είναι πια αμφίβολη.
Τα υπάρχοντα δε δάνεια που με κόπο εξυπηρετούνταν από τους χειμαζόμενους πολίτες, θα δημιουργήσουν μία νέα γενιά κόκκινων δανείων.

Αντί όμως να υποστηρίζονται οι πολίτες, η κυβέρνηση της καταστροφής ως εντολοδόχος Τραπεζών και Funds τους αφήνει να κερδοσκοπούν μετακυλίοντας την αύξηση του επιτοκίου.
Επιλέγουν την «λύση» των πλειστηριασμών (βάζοντας εμπόδια σε κάθε πολίτη να διεκδικήσει) αντί των ρυθμίσεων οφειλών, διότι με αυτό τον τρόπο φουσκώνουν διαρκώς τις τσέπες τους.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ θεωρεί την πολιτική αύξησης των επιτοκίων βλαβερή για τους πολίτες και δεν αποδεχόμαστε ότι λειτουργεί και ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό (τον οποίο επίσης πληρώνουμε μονομερώς).
Το κράτος απαιτείται να έχει ως κέντρο την ευημερία των πολιτών και όχι των κερδοσκόπων, συνεπώς επιβάλλεται να υιοθετήσει -οικονομικά, νομοθετικά, φοροτεχνικά- πρόνοιες για την προστασία των εισοδημάτων, της εργασίας και της ασφάλισης.
Το σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης είναι σαθρό,  αντι-κοινωνικό και απάνθρωπο.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ