Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, αποκάλυψε εικόνες που σοκάρουν σε εταιρεία διαχείρισης απορριμάτων στον Απρόπυργο, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης και ανάμεσα σε σπίτια και βιοτεχνίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής και του Γιώργου Λιάλιου, πίσω από την πανύψηλη μάντρα που κρατούσε μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα, λειτουργούσε μια κανονική χωματερή που μεταξύ άλλων είχε και απόβλητα από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.

«Οταν φθάσαμε εκεί, βρήκαμε κλειστή την πύλη και γύρω άγρια σκυλιά» λέει στην «Κ» η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου. «Ξαφνικά η πύλη άνοιξε για να φύγουν οι εργαζόμενοι και βρήκαμε την ευκαιρία και «μπουκάραμε». Στην είσοδο η κατάσταση ήταν ανεκτή. Ομως υπήρχε ένας χωματόδρομος που συνέχιζε προς την πίσω πλευρά του οικοπέδου. Συνεχίσαμε λοιπόν και φθάσαμε σε μια κανονική χωματερή. Η κατάσταση δεν περιγράφεται. Δεν μπορούσες να σταθείς από τη βρώμα, ήταν 10 φορές χειρότερα από τον ΧΥΤΑ. Δεν άντεξα και έκανα εμετό δύο φορές».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, που δεν κατονομάζει το ρεπορτάζ, αλλά αναφέρει ότι τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της Καθημερινής, ανάμεσα στους πελάτες της είναι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις, οι οποίες πιθανότατα έχουν άγνοια για το πού καταλήγουν τα απορρίμματα, για τη σωστή διαχείριση των οποίων πληρώνουν αδρά.

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου, στη Δυτική Αττική λειτουργούν περισσότερες από 7.500 βιομηχανίες και βιοτεχνίες και η άμεσα αρμόδια για τους ελέγχους Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής διαθέτει μόλις 3 υπαλλήλους στη διεύθυνση Περιβάλλοντος. Ειδικά στον χώρο της διαχείρισης αποβλήτων, η κατάσταση είναι χαώδης. Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, μάντρες έχουν «ξεφυτρώσει» σε όλη τη Δυτική Αττική, κυρίως κοντά στο ΧΥΤΑ της Φυλής και στις βιομηχανίες του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας. Εταιρείες που αδειοδοτούνται για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων, σκραπ, ειδικών κατηγοριών επικίνδυνων αποβλήτων.

Via : www.iefimerida.gr