Δελτίο Τύπου ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ημερ.:   24/8/2022
Ώρα:      12:00

Η κοροϊδία δεν έχει τέλος

Επέλεξαν ένα παράλογο μείγμα ενέργειας γνωρίζοντας το ρίσκο στην επιβάρυνση του κόστους των νοικοκυριών.
Η φιλελεύθερη αντίληψη ότι ο ανταγωνισμός θα μειώσει τις τιμές, αποδεικνύετε και εδώ περίτρανα ψευδής και εντελώς αναποτελεσματική.

Η κυβέρνηση εξ αρχής είχε σκοπό την δημιουργία νέων επιχειρηματικών τζακιών.
Το κατάφερε.

Το πρώτο μέτρο ήταν η «ρήτρα αναπροσαρμογής» με βάση την οποία, το μέσο νοικοκυριό πλήρωσε x2 την ενέργεια και ταυτόχρονα το κράτος επιδοτούσε τις εταιρίες.
Μετά την κατακραυγή βρήκε νέο τρόπο.
Οι εταιρίες κάνουν κανονικές αυξήσεις x5 (πχ. ΔΕΗ από ~0,14€/kw σε ~0,78€/kw) και το κράτος θα επιδοτεί μέχρι και το 94% της αύξησης (ανακοινώσεις κ. Σκρέκα, 23/8/22).
Δηλαδή το κράτος θα μεταφέρει 1,9 δις € («επιδότησης») κατευθείαν στις τσέπες των εταιριών ενέργειας.

Η κοροϊδία δεν έχει τέλος.
Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε αναστολή (εάν είχε) και ανοικτά πια μεταφέρει χρήματα στις εταιρίες αφού τα πάρει από τους πολίτες.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η συνεργασία ΜΑΖΙ, έχει καταθέσει εγκαίρως τις αντιρρήσεις της απέναντι στο απαράδεκτο σχέδιο ενεργειακής κάλυψης της χώρας.
Προτείνουμε την δημιουργία νέου Ενεργειακού σχεδίου, για το οποίο απαιτείται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου και των υποδομών ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε  μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και αφορά στην επάρκεια, αυτάρκεια, και ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
Ήρθε ή ώρα να επιστρέψει -συνολικά- η ΔΕΗ στο Δημόσιο και να μετασχηματιστεί σε μία σύγχρονη Δημόσια Επιχείρηση Ενέργειας.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ