ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : ΝΕΡΟ – Ούτε κρατικό ούτε ιδιωτικό. ΑΠΛΑ …ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

Το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την πρωτοβουλία των 54 φορέων και κινημάτων για τη συνεργατική διαχείριση του νερού της Θεσσαλονίκης από τους ίδιους τους πολίτες  και δηλώνει αλληλέγγυο  όχι μόνο στον αγώνα τους αλλά και συμπαραστάτης στο ιδεολογικό υπόβαθρο της πρότασης τους.

Το νερό ως κοινό και κοινωνικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα, ανήκει σε ΟΛΟΥΣ και η διαχείριση του αφορά τους ίδιους τους χρήστες.

Η πρόταση των 54 συλλογικοτήτων αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ σε πολυεθνικές εταιρείες, γεγονός που προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα προτείνει την εξαγορά από το Υπερταμείο του διατιθέμενου 24% των μετοχών της ΕΥΑΘ, σε συνεταιρισμούς πολιτών ανά υδροδοτούμενο Δήμο.

Το καλά επεξεργασμένο μοντέλο, οι τρόποι χρηματοδότησης του και η προϊστορία του κινήματος του Νερού στη Θεσσαλονίκη με αποκορύφωση το Δημοψήφισμα του 2014, δείχνουν ότι οι κοινωνικές δυνάμεις που οραματίζονται έναν διαφορετικό κόσμο είναι υπαρκτές και ότι ο πολιτικός μας αγώνας βρίσκεται σε συνάφεια με την κοινωνία.

Καλούμε τους πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Θεσσαλονικέων, να αυτοοργανωθούν και να απαντήσουν οργανωμένα, στρατηγικά και δυναμικά στις ‘’λογικές’’ του νεοφιλελευθερισμού που εμπορευματοποιεί ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Λογική που απαράδεκτα εκφράστηκε σε συνέντευξη τύπου, σχετικά με την πώληση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, γνήσιο εκφραστή κάθε συντηρητικής, αντιδραστικής  και αντιλαϊκής πολιτικής.

Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης

Email:    diktio.ananeotikis.aristera.th@gmail.com

www.ipyxida.gr