Αυτόν τον καιρό επανέρχεται το ζήτημα της εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ κατά την πρόθεση της Δημοτικής αρχής . Παράλληλα κινούνται και οι διαδικασίες όσον αφορά την ΕΡΓΗΛ. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά την θέση μας για το ζήτημα.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι

1) το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ είναι το μεγαλύτερο στο Δήμο Βόλου,

2) οι ευθύνες της εταιρείας αλλά και όλων των από τότε Δημοτικών αρχών είναι μεγάλες πολιτικές αλλά και ποινικές,

3) Η τωρινή Δημοτική Αρχή τηρεί τουλάχιστον ύποπτη στάση καταθέτοντας και αποσύροντας αγωγές ενώ διαπραγματεύεται με τους αντίδικους άγνωστες συμφωνίες, στρέφεται ακόμη και ενάντια στα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και όλων των Βολιωτών αναγνωρίζοντας απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ για δήθεν επιπλέον εργασίες με κόστος 30% του συνολικού κόστους που έχει πληρωθεί ήδη και που θα διεκδικηθούν και αυτά πρόσθετα από την ΕΡΓΗΛ. Η ΔΕΥΑΜΒ προδίδεται εκ των έσω για δεύτερη φορά!!! Το δε κόστος θα χρεωθεί πάλι στον ανυπεράσπιστο κάτοικο της πόλης του Βόλου….

Η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται ένα δημόσιο αγαθό το νερό, και γι΄ αυτό πρέπει να εξασφαλιστούν ο δημόσιος χαρακτήρας  της, οι ποιοτικές υπηρεσίες, η μείωση του κόστους λειτουργίας της και εν τέλει η προστασία της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να λειτουργήσει με αξιοκρατία, διαφάνεια, συλλογικότητα, δημοκρατία, κοινωνικό έλεγχο και συμμετοχή των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και των πολιτών. Η εξυγίανση της είναι η αναγκαία και ικανή λύση για τέτοιου είδους λειτουργία που είναι το ζητούμενο σήμερα.

Η διαφαινόμενη πρόθεση της σημερινής Δημοτικής αρχής να καταστεί η ΔΕΥΑΜΒ μη βιώσιμη και να πάει για εκκαθάριση θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή της Πόλης αλλά και στις αναπτυξιακές προοπτικές της, με απένταξη όλων των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων ύδρευσης και αποχέτευσης που υπάρχουν αυτή στιγμή αλλά και με αδυναμία διεκδίκησης παρόμοιων προγραμμάτων στο μέλλον και γιαυτό δεν πρέπει να περάσει. Δεν πρέπει να περάσει στο Δ.Σ. όπου χρειάζεται πλειοψηφία 3/4 του συνολικού αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων.

Την υπόθεση πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες του Βόλου με την ενεργοποίησή τους και την αντίδραση τους στα σχέδια της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Εν τέλει οι πολίτες του Βόλου θα πρέπει να απαλλάξουν οριστικά την πόλη από την σημερινή Δημοτική Αρχή και να ΕΛΕΓΧΟΥΝ αυστηρά τις επόμενες Δημοτικές Αρχές συμμετέχοντας….

  • Μια Συμμαχία για την ΔΕΥΑΜΒ και το νερό είναι άμεση ανάγκη.
  • Μια άλλη ΔΕΥΑΜΒ είναι εφικτή και απαραίτητη
  • Μια άλλη Δημοτική Αρχή αξίζει στον Βόλο και στους πολίτες του

Σε αυτή τη προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανένας!

Από το Τοπικό Συντονιστικό  Όργανο

του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ