Κυνηγάνε όσους εκλεγμένους δεν είναι δικοί τους. Η κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση να πάρει τα δημοτικά ραδιόφωνα και να τα δώσει στις περιφέρειες. Το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας στα χέρια του Νίκου Χαρδαλιά.

Βαρέλι αυταρχισμού δίχως πάτο για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία που κάνουν πράξη τις προεκλογικές απειλές τους σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι δεν επιλέξουν τους εκλεκτούς τους σε δήμους και περιφέρειες.

Στο στόχαστρο βρίσκεται ξεκάθαρα ο Χάρης Δούκας, καθώς το «γαλάζιο» σύστημα δεν μπορεί να… χωνέψει την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη και, μετά τα χτυπήματα με την Βασιλίσσης Όλγας και, κυρίως, στην «Ανάπλαση Α.Ε.», τώρα ετοιμάζουν νέο πραξικόπημα στα δημοτικά ραδιόφωνα.

 Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο νέος δήμαρχος Αθηναίων η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ και να αρπάξει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις από τους δήμους και να τις δώσει στις περιφέρειες.

Με άλλα λόγια να πάρει τον «Αθήνα 9,84» από τον Χάρη Δούκα και να τον παραδώσει στον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. Η πρόβλεψη, μάλιστα, αναφέρει ότι η περιφέρεια θα μπορεί στη συνέχεια να δώσει τη διαχείριση των ραδιοφώνων σε ιδιώτες. Με ένα σμπάρο… δύο τρυγόνια.

Η κυβέρνηση, βέβαια, επειδή δεν μπορεί να καρφωθεί εντελώς πως πολεμάει τον Χάρη Δούκα θέλει να προχωρήσει σε γενικευμένη ρύθμιση που θα αφορά όλους τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς. «Είναι σαν να επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να μην έχουν δυνατότητα ελέγχου στους δημοτικούς σταθμούς οι αιρετοί που δεν ανήκουν ή δεν είναι αρεστοί στη γαλάζια παράταξη.

 Ετσι, στην Αττική εκτός από τον Αθήνα 9.84, τόσο το Κανάλι 1 90.4 στον Πειραιά όσο και ο Επικοινωνία 94 στο Νέο Ηράκλειο θα ελέγχονται από τον Νίκο Χαρδαλιά, ενώ ο FM 100, η TV 100 και ο FM 100.6 της Θεσσαλονίκης περνάνε από τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη (πράσινος) στον Απόστολο Τζιτζικώστα (γαλάζιος)

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι καθόλου απλό, καθώς μιλάμε για δημόσιες συχνότητες που ελέγχονται από το ΕΣΡ και όχι για απλές ανώνυμες εταιρίες όπως η Ανάπλαση ΑΕ. Για να αλλάξει η ιδιοκτησίας ενός ραδιοφώνου πρέπει, πριν απ’ όλους, να δώσει έγκριση το ΕΣΡ.

Για να προχωρήσει η κυβέρνηση στα σχέδια της θα πρέπει να αλλάξει και τον νόμο Ρουσόπουλου (άρθρο 11 παρ. 5) που είναι ξακάθαρος: Οι φορείς άδειας τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού υποχρεούνται να εκμεταλλεύονται αυτοί οι ίδιοι και απευθείας το σταθμό. Οι σταθμοί μπορούν να αναθέτουν την παραγωγή του προγράμματός τους σε εταιρίες του ίδιου ομίλου, κατά την έννοια της παραγράφου 11 του άρθρου 5. Επιτρέπεται μόνο η ανάθεση παραγωγής συγκεκριμένων προγραμμάτων σε επιχειρήσεις παραγωγής προγράμματος ή η ανάθεση παραγωγής εκπομπών σε ανεξάρτητους παραγωγούς.

Πηγή : https://www.efsyn.gr