Το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «αναπόφευκτους» τους λόγους, για τους οποίους ο Αμντουλάχ Οτσαλάν είναι εντελώς απομονωμένος εδώ και δύο χρόνια.

Εχουν περάσει δύο χρόνια από τη στιγμή που ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δέχθηκε για τελευταία φορά επισκεπτήριο στη φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται στο νησί Ιμραλί της Προύσας.

Από τότε το τουρκικό κράτος, υπό το πρόσχημα της πανδημίας, έχει αποκόψει τον κρατούμενο ηγέτη του PKK από τον έξω κόσμο απαγορεύοντάς του την επικοινωνία ακόμα και με τους δικηγόρους του.

Οι συνήγοροι προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας δηλώνοντας ότι ο πελάτης τους έχει υποστεί κακομεταχείριση και το Συνταγματικό Δικαστήριο με τη σειρά του ζήτησε σχετική γνωμοδότηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ανεξάρτητα τουρκικά ΜΜΕ που απέκτησαν πρόσβαση στην εν λόγω γνωμοδότηση διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφεύγει να προσδιορίσει τους λόγους για τους οποίους ο Οτσαλάν και τουλάχιστον άλλοι τρεις κρατούμενοι διαβιούν σε καθεστώς απόλυτης απομόνωσης τα τελευταία δύο χρόνια.

Στη σχετική γνωμοδότησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι ο Οτσαλάν δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση και δηλώνει ότι «είναι εύλογο να υπάρχουν αναπόφευκτοι λόγοι» για τους οποίους ο ηγέτης του PKK δεν μπορεί να συναντήσει ούτε τους δικηγόρους του ούτε καν τους στενούς του συγγενείς.

Πηγή : https://www.news247.gr