Διεθνής ημέρα μετανάστη η 18η Δεκεμβρίου: Ενισχύοντας την εκστρατεία του ΟΗΕ

Η 18η Δεκεμβρίου, είναι μία μέρα που αφορά τεράστιο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι η Διεθνής Ημέρα Μετανάστη, που υιοθετήθηκε το 1990 σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη.

Περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 150.000.000 ψυχές, ζουν μακριά από την πατρίδα τους και με τις συνεχείς συγκρούσεις στην Ανατολή, ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατακόρυφα.

Η 18η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη το 1990 από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ η «Διεθνής Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους».

Το μήνυμα του Μπαν Κι Μουν με αφορμή την σημερινή ημέρα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ: «Την Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες, ας επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας να διαμορφώσουμε ποικίλες και ανοικτές κοινωνίες που παρέχουν ευκαιρίες ζωής και αξιοπρέπειας για όλους τους μετανάστες. Μπαν-Κι Μουν, Διεθνής Ημέρα Μετανάστη, 18 Δεκεμβρίου 2014»

Via : www.iefimerida.gr