Δελτίο τύπου – 27/06/2016

Θέμα : 1η Πανελλήνια σύσκεψη Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς.

Το Σάββατο 25/06/2016 πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Σύσκεψη του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς.

Με τη σύσκεψη στελεχών ολοκληρώθηκε ο τετράμηνος προγραμματισμός συγκρότησης του  Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς, που αφορούσε το χαρακτήρα, και τη φυσιογνωμία της πολιτικής κίνησης σε ιδεολογικό, στρατηγικό και προγραμματικό λόγο.

Οι θεματικές ομάδες εργασίας ασχολήθηκαν με τον πολιτικό σχεδιασμό και την προγραμματική εξειδίκευση στους τομείς της οικονομίας και παραγωγικής συγκρότησης, της αγροτικής στρατηγικής, του φορολογικού, του συνταξιοδοτικού και τα θέματα δημόσιας διοίκησης, αυτοδιοίκησης, της παιδείας και του πολιτισμού, το πολιτικό σύστημα και τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως επίσης την Γεωπολιτική Στρατηγική στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την ΤΤΙΡ και την CETA.

Αποφασίσθηκε οι θεματικές επιτροπές – οι οποίες συμπληρώθηκαν κατά τη σύσκεψη – ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται και να διευρύνονται μέχρι και την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2016.

Επικυρώθηκε η διακήρυξη αρχών του δικτύου.

Συγκροτήθηκε πανελλαδική συντονιστική επιτροπή από 27 στελέχη του Δικτύου οι οποίοι θα αναλάβουν την οργάνωση της συνδιάσκεψης του φθινοπώρου με κύρια θέματα το καταστατικό, την οργανωτική δομή, τη συγκρότηση και την εκλογή οργάνων.

Η 1η Πανελλήνια Σύσκεψη διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις προσέγγισης της ελληνικής κοινωνίας από το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς.