Φιλήσυχος και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή ήταν ο Πετρίτ Ζίφλε από την Αλβανία, ο κύριος Πέτρος όπως τον αποκαλούσαν όλοι. Ζούσε πάνω από 20 χρόνια στη Λευκίμμη, η κόρη του είχε παντρευτεί Κερκυραίο και είχε μια νεαρή εγγονούλα.

Σε αναβρασμό είναι η τοπική κοινωνία των χωριών της Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα, μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του δράστη του στυγερού ρατσιστικού εγκλήματος στο χωριό Δραγωτιανά, με θύμα τον 63χρονο εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε, την περασμένη Κυριακή.

Ο 44χρονος Δ.Κ. κρατείται στις φυλακές Κέρκυρας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Μετά από ένα αρχικό διάστημα μουδιάσματος, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν.

Οπως ανέφερε στο ραδιόφωνο Real Fm ο Κερκυραίος δημοσιογράφος Σπύρος Ζηνιάτης, στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου, είναι γνωστό ότι ο δολοφόνος έχει τατουάζ με τη ναζιστική σβάστικα στο στήθος του, ενώ δήλωνε παντού ότι είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής. Την ίδια πληροφορία έχουν μεταφέρει στην «Εφ.Συν.» κάτοικοι της περιοχής.

Πλέον όλο και περισσότερες μαρτυρίες συγκλίνουν ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν το ρατσιστικό και εθνικιστικό μίσος, καθώς ο δράστης προσέβαλε δημόσια τους Αλβανούς, με αφορμή τη δολοφονία Κατσίφα.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Χρ. Αρώνης, προσπαθεί να αποσείσει την κατηγορία του ρατσιστικού κινήτρου, επιμένοντας ότι «το έγκλημα έγινε για άλλους λόγους, που όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει στην παρούσα φάση, καθώς η διαδικασία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης».

Εριστικός βουλευτής

Εξαιρετικά εριστικός εμφανίστηκε στην τοπική τηλεόραση Start TV o βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας Ι. Αϊβατίδης, επιμένοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να διασυνδέει τον δράστη της ανθρωποκτονίας με το πολιτικό μας κίνημα» και ότι «τον συκοφαντούν αριστεριστές».

Η Χρυσή Αυγή φέρεται να υιοθετεί παρόμοια τακτική με αυτήν που ακολούθησε για τον Γ. Ρουπακιά, αρνούμενη κάθε οργανωτική σχέση με τον δράστη της δολοφονίας του Αλβανού εργάτη, θολώνοντας τα νερά, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μέλος άλλου πολιτικού κόμματος.

Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο δολοφόνος ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές. Αυτό δεν έχει αποδειχτεί, καθώς οι φάκελοι με τα στοιχεία των αντιπροσώπων παραμένουν σφραγισμένοι στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας μαζί με τα ψηφοδέλτια.

Καταδικάζουν τα κόμματα

«Η στυγερή δολοφονία στη Λευκίμμη της Κέρκυρας του 63χρονου εργάτη Πετρίτ Ζίφλε είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα από μέλος της Χρυσής Αυγής για το οποίο πρέπει άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή ανακοίνωση.

Για «δολοφονία από χρυσαυγίτη με σαφή ρατσιστικά χρακτηριστικά» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, λέγοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη της Χ.Α. Για «εκκόλαψη του αυγού του φιδιού» έκανε λόγο ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, σε δήλωσή του στον Real Fm, λέγοντας ότι ο «φερόμενος ως δράστης είχε εκφραστεί με έντονο ρατσιστικό και επιθετικό τρόπο πολλές φορές» και ότι «το θύμα ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, πολύ ευχάριστος, ανοιχτόκαρδος και αγαπητός στην περιοχή».

Τον κίνδυνο να συγκαλυφθεί η υπόθεση επισημαίνει η τομεακή επιτροπή Κέρκυρας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας τους συγχωριανούς του «κυρίου Πέτρου», όπως αποκαλούσαν τον Αλβανό εργάτη, να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν και τους Κερκυραίους «να αντιδράσουν στην προσπάθεια φασιστικοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας. Να μην επιτραπεί να συγκαλυφθεί άλλο ένα στυγερό έγκλημα του φασισμού και του ρατσισμού!».

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκίμμης, που κατήγειλε το ρατσιστικό έγκλημα και τη δράση της Χ.Α. στην περιοχή, διοργανώνει αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία την Κυριακή στις 5 το απόγευμα.

Via : www.efsyn.gr