Τρίτη μεταξύ των «12 χωρών που μισούν περισσότερο τις κυβερνήσεις τους» κατατάσσεται η Ελλάδα σε έρευνα της Gallupπου δημοσίευσε ο ξένος Τύπος. Τα… πρωτεία μας πήρε η Βουλγαρία ενώ η Βοσνία Ερζεγοβίνη έρχεται δεύτερη.

Η έρευνα που παρουσιάστηκε στη διάσκεψηMeridian Global Leadership έγινε γνωστή από το site, 247wallst.com και απόαναδημοσίευση της Huffington Post. Βασίστηκε στην έρευνα της Gallup «Global States of Mind 2014».

Μιλώντας στο site, πρέσβης και διευθύνων σύμβουλος του Meridian International Center, ανέφερε πως μεγάλο ρόλο στην άποψη που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνησή τους είναι ο οικονομικός τομέας, δηλαδή οι προοπτικές που έχει κάποιος να βελτιώσει τη ζωή του μέσα από τη δουλειά και την εκπαίδευσή του και η διαφθορά.

Για την Ελλάδα, αναφέρει πως σημαντικός παράγοντας είναι η οικονομική κρίση που προκάλεσεαπογοήτευση των πολιτών από τις κυβερνήσεις καθώς διαπιστώνουν πως υπάρχει χάσμα μεταξύ του τί πρέπει να γίνει και τί κάνουν οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας.

Οι 12 χώρες που μισούν περισσότερο τις κυβερνήσεις τους είναι:

1. Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη

2. Η Βουλγαρία

3. Η Ελλάδα. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης βρίσκεται στο 14%, ενώ στο 91% είναι το ποσοστό όσων θεωρούν πως η διαφθορά είναι διαδεδομένη στην κυβέρνηση (το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην έρευνα).

Πέρυσι, η Ελλάδα ήταν η δεύτερη πιο χρεωμένη χώρα του κόσμου με το χρέος πάνω από 175% του ΑΕΠ. Ενώ, οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει την Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες υφίστανται ακόμη σκληρά μέτρα λιτότητας που τέθηκαν ως όροι για τη «διάσωση», αναφέρεται.

Στο πολιτικό κλίμα, ενώ το κέντρο συρρικνώνεται έχει ενισχυθεί η Αριστερά και η ακροδεξιά, σημειώνεται επίσης.

4. Τσεχία

5. Μολδαβία

6. Πακιστάν

7. Περού

8. Ρουμανία

9. Κόστα Ρίκα

10. Τζαμάικα

11. Πορτογαλία και

12. Ισπανία

Via :www.nooz.gr