cover-allagi politikis

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Οι εκλογές στις 26 Ιανουαρίου είναι πολύ κρίσιμες για τη χώρα μας.
Σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική-αριστερή κατεύθυνση. Ψηφίζουμε για το πώς θέλουμε να κυβερνηθεί η χώρα μας, με ποιες πολιτικές, σε πιά προγραμματική βάση.
Φαίνεται ότι έχει ξεκαθαρίσει ο νικητής των εκλογών.
Η εποχή των αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων μπορεί και πρέπει να τελειώσει.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι με ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι καλύτερο να συνεργαστεί την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Με ποια κόμματα μπορεί να σχηματιστεί ευκολότερα μια σταθερή και βιώσιμη κυβέρνηση; Με τους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά ή με τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τοΚΙΔΗΣΟ;

Οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει μέσα από ξεκάθαρες προγραμματικές συγκλίσεις ξεκαθαρίζει από σήμερα ότι μπορεί να στηρίξει και να ελέγξει τη νέα κυβέρνηση μεσα από ένα ρεαλιστικό, υπεύθυνο, μεταρρυθμιστικό, αριστερό και προοδευτικό πρόγραμμα. Προτείνει αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο, στο καταναλωτικό πρότυπο, έχει καταθέσει πρόταση νόμου για δίκαιο φορολογικό σύστημα, για καθολικό πόθεν έσχες, για άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Η συνεργασία και η κοινή κάθοδος στις εκλογές του σχήματος «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» αποτελεί τη συνάντηση των πολιτικών ρευμάτων της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.
Ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας μας μεγάλωσε, μας έκανε καλύτερους ανθρώπους, μας έμαθε να είμαστε συνεπείς στις αξίες μας. Είμαστε τα παιδιά του. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το χώρο μας είναι να ξεπληρώσουμε αυτό το χρέος, να δώσουμε την μάχη της ανασυγκρότησης, της επαναφοράς του στην πολιτική ζωή με νέα δυναμική, με νέα οράματα.
Με αυτές τις ιδέες συμμετέχω ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» στο νομό Άρτας.
Απευθύνομαι προσωπικά σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε πολίτη που αύριο θα προσέλθει στην κάλπη να στηρίξει με την επιλογή του τους «ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Δεν ζητώ προσωπική ψήφο, δεν με ενδιαφέρει αυτό.
Με ενδιαφέρει όμως να ενισχυθεί ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας. Αναγνωρίζοντας λάθη που έγιναν και ζητώντας συγνώμη γιατί δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα.
Επειδή δεν υπάρχουν Μεσσίες, ούτε μαγικές λύσεις ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ να συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας στην ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της χώρας μας.
Τσουκνίδας Βησσαρίων (Άρης)
Υπ. Βουλευτής νομού Άρτας με το ψηφοδελτιο
«ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»