Ένα παραδοσιακό καφενείο γεμάτο ελληνικά προϊόντα στήθηκε για δυο ημέρες στις Βρυξέλλες δίνοντας τη δυνατότητα σε παραγωγούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις παραδοσιακές και καινοτόμες συνταγές τους σε ελληνικό και διεθνές κοινό.

Το διήμερο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε στις 27 και 28 Ιουνίου από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Στέλιο Κούλογλου σε συνεργασία με το A discovering network μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάει τους Έλληνες παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο Βέλγιο το Greekgastronomyguide.gr και τη Γκαλερί «Θεώρημα». Στόχος των διοργανωτών η προβολή των ελληνικών προϊόντων, η στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η αναπαράσταση του ελληνικού καφενείου έγινε στο κεντρικότερο σημείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γλυκές και αλμυρές παραδοσιακές γεύσεις αλλά και να γευτούν νησιώτικη κυκλαδίτικη μπύρα, ελληνικά αναψυκτικά και φυσικά ούζο.

Το ελληνικό καφενείο στο ευρωκοινοβούλιο πριν στηθεί η γαστρονική έκθεση…

Και μετά…

Το «ελληνικό καφενείο» πλαισίωσε η έκθεση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιώργου Πίττα με θέμα τα ιστορικά καφενεία της Ελλάδας, η οποία θα παραμείνει στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου έως την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Μια ημέρα πριν την εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο η έκθεση φωτογραφίας και ο δειγματισμός των προϊόντων παρουσιάστηκαν στην Γκαλερί Θεώρημα.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι «τελευταία λόγω και των ΜΜΕ έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό η εντύπωση ότι στην Ελλάδα δε γίνεται τίποτα και απλά παρακαλάμε για μία δόση από το δάνειο. Στην πραγματικότητα, παρά την κρίση και τις τρομερές δυσκολίες που υπάρχουν, παρατηρείται παράλληλα μεγάλη δημιουργικότητα και στο χώρο του πολιτισμού και στο χώρο των επιχειρήσεων από ανθρώπους που παλεύουν για να πετύχουν. Σ’ αυτή την εκδήλωση προσπαθήσαμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο: επιχειρήσεις που ήρθαν εδώ για να τις γνωρίσει ο κόσμος, να κάνουν επαφές και, αν είναι δυνατόν, να ξεκινήσουν εξαγωγές, και συγχρόνως συμπεριλάβαμε και το καφενείο που αποτελεί έναν παραδοσιακό χώρο με μεγάλο πολιτιστικό και κοινωνικό ενδιαφέρον».

Διαβάστε και δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ

Via : http://tvxs.gr