sun-plin-kai-agkathia-stin-premiera-tou-dialogou-suriza-dimar

Περισσότερη από μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση των αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, στα γραφεία της δεύτερης στη Βουλή, ενώ το κλίμα και από τις δύο πλευρές αμέσως μετά παρέπεμπε στο ότι το σημερινό ραντεβού ήταν απλώς η αρχή…

Σε κάποια σημεία, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων (συνταγματικά κατοχυρωμένη απλή αναλογική, κοινωνική πολιτική, κοινωνικό κράτος, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) και σε άλλα (κατώτατος μισθός, πολιτικές χρέους) διαφορετικές προσεγγίσεις. Φαίνεται εξάλλου πως υπάρχει πεδίο κοινής δράσης, σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, το πολυνομοσχέδιο κ.α.

Επιφυλάχθηκε η ΔΗΜΑΡ για τον Πρόεδρο

Στο θέμα εξάλλου της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην κεντρική θέση του ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση όποια και αν είναι αυτή, η δε ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί στον κατάλληλο χώρο και δεν είναι θέμα συζήτησης μεταξύ δύο κομμάτων.

Το μείζον για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι -έτσι όπως κατατέθηκε στη συνάντηση άλλωστε από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Βίτσα- η απαλλαγή από την κυβέρνηση και την πολιτική της. Θέση τέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι δεν την αφορούν τα κεντροαριστερά σενάρια.

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αδιαπραγμάτευτη θέση της για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Δηλώσεις για τη συνάντηση έγιναν αμέσως μετά από τους γραμματείς των δύο κομμάτων, Δ. Βίτσα και Θ. Θεοχαρόπουλο, ενώ στις αντιπροσωπείες συμμετείχαν, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, και οι Κ. Πουλάκης και Χρ. Στάικος, και εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, και οι Δ. Αναγνωστάκης και Στ. Μανίκας.

Via : www.pressgr.info