Συνάντηση των φίλων του Θωμά Βασιλειάδη

Την Τρίτη, 17 Νοέμβρη 2015, στις 12 το μεσημέρι, οι φίλοι κι σύντροφοι του Θωμά Βασιλειάδη, θα βρεθούν στο ισόγειο του Κεντρικού Κτιρίου του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, μπροστά στην εντοιχισμένη προς τιμήν του πινακίδα.

vasiliadisΣαράντα δυο χρόνια έπειτα από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, τιμούν τη μνήμη ενός από τους κορυφαίους εκείνου του αγώνα αλλά και την πάλη του Θωμά Βασιλειάδη επί εφτά χρόνια για την ανατροπή της χούντας και την επαναφορά της Δημοκρατίας.

Ο Θωμάς Βασιλειάδης πέθανε 18-3-85. Γεννήθηκε στην Άνω Τούμπα. Επιτυχημένος πολιτικός μηχανικός, στην σύντομη επαγγελματική του καριέρα και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης σαρώνοντας στα εκλογικά τμήματα της Άνω Τούμπας. Υπότροφος στο Αμερικανικό κολέγιο Θεσσαλονίκης και υπότροφος κατά τις εισαγωγικές στο Πολυτεχνείο.

Υπήρξε ο οργανωτής του αντιστασιακού φοιτητικού κινήματος κατά την διάρκεια της δικτατορίας στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης.

Με το απαράμιλλο θάρρος του και την αυταπάρνηση του πρωτοστάτησε και άνοιξε το δρόμο του αντιδικτατορικού αγώνα σ’ ολόκληρο το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Μια χαρισματική προσωπικότητα, ένα εκπληκτικό μυαλό που είχε μόνο φίλους.

Είχε προκαλέσει τον θαυμασμό των βασανιστών του για την αδιαφορία που έδειχνε για την ζωή του όταν τον βασάνιζαν για να προδώσει τα ιδανικά του. Οι δε βασανιστές του τον αποκαλούσαν ινστρούχτορα του Πολυτεχνείου.

Μέλος του αντιδικτατορικού Ρήγα Φεραίου καταδικάστηκε και φυλακίστηκε.Υπήρξε το νεαρότερο μέλος της κεντρικής επιτροπής του  ΚΚΕ εσωτερικού σε ηλικία 25 χρονών εκλεγμένος σε συνθήκες παρανομίας όντας φοιτητής.

Via : http://press724.gr