πωλινα

Μέσα σε κλίμα παγερής αδιαφορίας από τη δυτική κοινή γνώμη και την ευρωπαϊκή Αριστερά, με την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού και του παραστρατιωτικού σώματος του φασιστικού «Δεξιού Τομέα» καταστάλθηκε η εξέγερση των κατοίκων της πόλης Κονσταντίνοβκα στην ανατολική Ουκρανία, που ξέσπασε μετά τον θάνατο ενός 8χρονου κοριτσιού. Η 8χρονη Πωλίνα σκοτώθηκε από αυτοκίνητο του ουκρανικού στρατού, το οποίο προκάλεσε και τον βαρύ τραυματισμό μιας νεαρής μητέρας και του μωρού της που βρισκόταν σε παιδικό καροτσάκι.

Η Κονσταντίνοβκα, αν και απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από το Ντονέτσκ, παραμένει υπό τον έλεγχο των στρατιωτικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου.

Είναι πράγματι τραγικό το γεγονός ότι ούτε η δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού ούτε η εξέγερση των κατοίκων μιας πόλης ούτε η βίαιη καταστολή της από τον χρηματοδοτούμενο και εξοπλιζόμενο από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ουκρανικό στρατό και ένα απροκάλυπτα φασιστικό παραστρατιωτικό σώμα, στάθηκαν ικανά να συγκινήσουν τη δυτική κοινή γνώμη. Ακόμη και η Αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη επέδειξε πλήρη αδιαφορία. Ανάλογη με αυτή που επιδεικνύει αυτές τις μέρες και προς την ευθέως απειλούμενη από τις ΗΠΑ Βενεζουέλα…

Ο διεθνισμός και η αντιφασιστική διεθνιστική αλληλεγγύη φαίνεται να αποτελούν υπόθεση του μακρινού παρελθόντος. Άλλωστε, για το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής Αριστεράς οι αναφορές στον διεθνισμό ταυτίζονται με τις αναφορές στην «αλληλεγγύη» στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Via : http://ekdohi.gr