Χωρίς τέλος μοιάζει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της δημόσιας τηλεόρασης, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και κατηγορίες τη Δευτέρα. Η κόντρα που ξέσπασε με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου γα την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, να επιτίθεται στη δημοσιογράφο, Νατάσα Γιάμαλη για το σχόλιό της, καθώς και στη διοίκηση της ΕΡΤ για τον τρόπο που παρουσιάζει τις ειδήσεις.

Το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, επιτέθηκε στους επικεφαλής της ΕΡΤ, Λ. Ταγματάρχη και Δ. Τσακνή, καθώς όπως ανέφερε, η ΕΡΤ «βρίσκει το χρόνο να μεταδίδει τις αθλιότητες των πληρωμένων πιστολιών του Μαξίμου εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν βρίσκει για το ταξιδάκι του κ. Τσίπρα στο Παρίσι με το κυβερνητικό αεροσκάφος» σημείωσε ο Μ. Λαζαρίδης, για να συνεχίσει.

«Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που προηγείται η Νέα Δημοκρατία και δείχνει μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή αφήνει την κυρία Γιάμαλη να χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Μητσοτάκη.
Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δεν σέβεται – όπως η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της – τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή, αντίθετα, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους, επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.
Με τις πράξεις αυτές η διοίκηση της ΕΡΤ στρέφεται απέναντι στον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Ακολουθεί τα βήματα του αποτυχημένου υπουργού – καναλάρχη των βοσκοτοπίων κ. Παππά».

Νωρίτερα, ο Μ, Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το comme-il-faut της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Δεν θα μας υβρίζετε κύριε κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε, και για τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου».

Στις διευκρινήσεις που ζήτησαν οι δημοσιογράφοι από τον Μ. Λαζαρίδη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε: «Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ», προσθέτοντας επίσης ότι «η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Το απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στο οποίο αναφέρθηκε ο Μ. Λαζαρίδης:

ΕΡΤ: Δεν ωφελεί τη δημοκρατία η στοχοποίηση δημοσιογράφων

Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΡΤ στα όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι: «Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

ΝΔ: «Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών»

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που -ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους- επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές από τους αρχιτέκτονες του «μαύρου»»

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%821486414610

«Η αξιωματική αντιπολίτευση καθημερινά αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε από τα λάθη του “μαύρου” παρελθόντος της, συνεχίζοντας τις ίδιες τακτικές των Μουρούτηδων, Λαζαρίδηδων, Καψήδων κλπ», αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Στην ημερησία διάταξη, sites και έντυπα που διατυμπανίζουν ότι την εκπροσωπούν και εκφράζουν την πολιτική της, ψευδόμενα συκοφαντούν λιβελογραφώντας εναντίον της ΕΡΤ και των εργαζομένων της.
Είναι καθοδηγούμενα; ή καθοδηγούν;
Πώς εξηγείται ότι μετά από τα δημοσιεύματά τους, πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν τη σκυτάλη και κατόπιν ακολουθεί και το κόμμα;
Η πυραμίδα ένθεν και ένθεν λειτουργεί απρόσκοπτα, αρκεί να ξεπεράσει τον Γκέμπελς και να γίνει η δουλειά τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ένα ανελέητο, καθημερινό, μαζικό εκφοβισμό και ρεβανσιστικές τάσεις για τους εργαζόμενους και τη λειτουργία της ΕΡΤ, με “προληπτικά” προκλητικά κηρύγματα αποδεικνύει ότι ο εσμός της κυβέρνησης Σαμαρά ζει και βασιλεύει, όσα “comme il faut”  κι αν χρησιμοποιεί.

Τα ζητήματα ενημέρωσης και δημοκρατίας δεν είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών και πάει πολύ να μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί που “μαύρισαν” τη δημοκρατία και επιπλέον ας μην ξεχνούν (έγιναν με επιβολή) συνεντεύξεις τύπου Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ που το μόνο που δεν έκανε …ήταν να κρατάει την κάμερα!!

Αναφέρονται με απύθμενο θράσος για την ΕΡΤ και υποστηρίζουν ότι ανήκει σ’ όλους, αυτοί που τη θεώρησαν φέουδο και λάφυρο και θέλησαν να τη διαμελίσουν προς όφελος φίλων και γνωστών.

Γνωρίζουμε ότι το “comme il faut” και την υποταγή σας τα έχετε μόνο για τους δανειστές που είστε συνδαιτυμόνες.
Γνωρίστε κι εσείς ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέδειξαν ότι δεν φοβούνται και αγωνίζονται για τα ιδανικά, τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία και δεν δέχονται τετελεσμένα και απειλές από την εκάστοτε “εξουσία”.

Δεν γινόμαστε κολυμβήθρα του Σιλωάμ κανενός, ούτε δίνουμε συγχωροχάρτι στα λάθη που γίνονται ακόμα και σήμερα, όμως προειδοποιούμε όλους, ότι δεν δεχόμαστε να επανέλθουν λογικές και πρακτικές του “μαύρου” παρελθόντος που θέλουν την ΕΡΤ ορντινάντσα τους στις πολιτικές επιδιώξεις τους, που θέλουν την ΕΡΤ δεσμευμένη στην πολιτική εξουσία και στα παράκεντρά της, που θέλουν την ΕΡΤ θύμα για πάσα νόσο…
Αν αυτοί δεν θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που να αξίζει στην κοινωνία, οι εργαζόμενοι και θέλουν και μπορούν».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί που έκλεισαν την ΕΡΤ ας μην το παίζουν διαπρύσιοι κήρυκες της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας»

Θέση για τα όσα υποστήριξε ο Μ. Λαζαρίδης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ, πηρε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, παρά τις επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις περί «νέου», συνεχίζει πιστά την πολιτική Σαμαρά. Όχι μόνο δεν διαχωρίζει τη θέση της από τις χυδαιότητες, τις ύβρεις και τους εκβιασμούς που εξαπέλυσε ο κ. Λαζαρίδης εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», αλλά προβαίνει και σε υποδείξεις για τους σχολιασμούς των δημοσιογράφων, και για την επιλογή των παρουσιαστών των εκπομπών. Τους ενοχλεί που κρίσιμα ζητήματα προβάλλονται από τη δημόσια συχνότητα, ενώ αποσιωπώνται πλήρως από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για την ΕΡΤ.

Via : www.thepressproject.gr