Σπίτι» για τα τραυματισμένα πουλιά, μέχρι να ανακτήσουν δυνάμεις και να πετάξουν ελεύθερα ξανά, προσπαθεί να δημιουργήσει η Δράση για την Αγρια Ζωή η οποία απευθύνει έκκληση για την εξεύρεση πόρων.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πηνελόπη Καραγιάννη από την Δράση, απαιτούνται ειδικοί χώροι επανένταξης για να επιβιώσουν οι δεκάδες πελαργοί, ερωδιοί και παρυδάτια πουλιά που μεταφέρονται στο Κέντρο Περίθαλψης, στον δήμο Δέλτα που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ).

«Χρειαζόμαστε έναν μεγάλο περιφραγμένο χώρο, ανοιχτό από πάνω, με μια λιμνούλα, προκειμένου να μπαίνουν εκεί τα πουλιά για περίθαλψη και όποτε είναι έτοιμα, να φεύγουν μόνα τους» τόνισε η κ.Καραγιάννη προσθέτονας ότι, για να ολοκληρωθεί έγκαιρα, απαιτούνται επιπλέον υλικά και εργασίες, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 500 ευρώ.

«Παρ’ ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο, αδυνατούμε να το καλύψουμε, καθώς τα τρέχοντα έξοδα για τη φροντίδα των δεκάδων ζώων που παραλαμβάνουμε καθημερινά είναι πολλά αφού έως τώρα φέτος, έχουμε παραλάβει περί τα 1200 άγρια ζώα» πρόσθεσε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, προκειμένου να μπορέσουν τα πουλιά να επανενταχθούν επιτυχώς στο περιβάλλον τους και να επιβιώσουν, στενεύουν, καθώς η μετανάστευση των πουλιών για την Αφρική έχει ήδη ξεκινήσει και για τα εν λόγω είδη ολοκληρώνεται προς το τέλος του Σεπτέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή του χώρου επανένταξης πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη.

Via : www.real.gr