Ο Ρονάλντο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου ντοκιμαντέρ για την καριέρα του, ανέφερε πως κάνει ψυχοθεραπεία εδώ και δυόμιση χρόνια.

Στην αποκάλυψη πως κάνει ψυχοθεραπεία εδώ και δυόμιση χρόνια προέβη ο Ρονάλντο! Το «φαινόμενο» μίλησε στη Marca, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του ντοκιμαντέρ, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την ψυχολογική του κατάσταση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει περάσει κατάθλιψη, καθώς φαίνεται να το συζητά με τον Ρομπέρτο Κάρλος στο ντοκιμαντέρ, ανέφερε: «Ναι, σήμερα κάνω θεραπεία. Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια που το έχω ξεκινήσει. Ανήκω σε μια γενιά που σε πετούσαν στην άμμο και έπρεπε να κάνεις το καλύτερο δυνατό χωρίς την παραμικρή ευκαιρία για δράμα. Κοιτάζω πίσω και βλέπω ότι ναι, έχουμε εκτεθεί σε πολύ, πολύ μεγάλο ψυχικό στρες και χωρίς καμία προετοιμασία για αυτό. Επίσης ήταν η αρχή της εποχής του διαδικτύου, η πληροφορία ταξίδευε με τεράστια ταχύτητα. Σε αυτό το διάστημα δεν υπήρχε καμία ανησυχία για την ψυχική υγεία των παικτών. Σήμερα είναι πολύ πιο προετοιμασμένοι, τους δίνεται ιατρική φροντίδα που χρειάζεται ακόμη και για να αντιμετωπίσουν καθημερινά προβλήματα και μελετώνται περισσότερο από εμάς. Μελετούν το προφίλ του καθενός, τις αντιδράσεις του… Στην εποχή μου δεν υπήρχε τίποτα από αυτά»

Για το αν το είχε πει σε κάποιον στα αποδυτήρια για το πρόβλημα του, σχολίασε: «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχε τέτοιου είδους πρόβλημα. Αυτό το θέμα αγνοήθηκε απολύτως στη γενιά μας. Πολλοί, προφανώς, έχουν περάσει τρομερές καταστάσεις, ακόμα και κατάθλιψη, λόγω έλλειψης ιδιωτικότητας, έλλειψης ελευθερίας… Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα ήταν πολύ εμφανή, αλλά οι λύσεις την εποχή εκείνη δεν ήταν διαθέσιμες.

Πηγή : https://www.sport-fm.gr