pasokpapandreounewpost6456_625___

Τα «πουλέν» του Παπανδρέου: Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου και Κουβέλης στον Τσίπρα

του Θέμη Δαγκλή

Αν κάτι ξεχώριζε πάντα τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν η ανικανότητα του για ορθολογική διοίκηση και επιλογή των σωστών συνεργατών. Όσοι έζησαν από κοντά το Μαξίμου τους 25 μήνες της πρωθυπουργίας του μιλούν για ένα χαοτικό, ακατανόητο μηχανισμό, όπου οι σύμβουλοι άνευ χαρτοφυλακίου και χρησιμότητας περίσσευαν.

Πέρα από τις δικές του περίεργες επιλογές, ο Γιώργος είχε σαν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αλλά και σαν Πρωθυπουργός την πίεση από την οικογένεια, να προωθήσει θεωρούμενους ως δικούς της ανθρώπους. Κάπως έτσι ανασύρθηκε η Λούκα Κατσέλη από την λήθη της ιστορίας και βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το 2007, για να αναγορευθεί μετά τις εκλογές σε υπεύθυνη οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Κάπως έτσι βρέθηκε και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ το 2010 και άφησε να γίνει γνωστό ότι δεν του άρεσε και ότι θα προτιμούσε να πάει στη Μεσογειακή Συνεργασία του Σαρκοζί, όπου τα χρήματα ήταν περισσότερα.

Γιατί τα θυμάται κανείς όλα αυτά. Μα με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει σήμερα ο Γεράσιμος Αρσένης για την εκδήλωση με το βαρύγδουπο τίτλο «Έξοδος από την κρίση: Η Πρόκληση της Εναλλακτικής Πορείας» που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στον Πολυχώρο «Αθηναΐς».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της κ. Κατσέλη, της Κοινωνικής Συμμαχίας, αφού Αρσένης και Δραγασάκης θα ανοίξουν το συνέδριο, Τσίπρας και Κατσέλη θα το κλείσουν. Α ναι, και θα κάνει την επανεμφάνιση του εκεί ο Χάρης Καστανίδης.

Πρόκειται όμως και για κάτι περισσότερο από αυτό, αφού στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος και άλλα «πουλέν» παρελθόντων ετών του Γιώργου, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Απόστολος Παπατόλιας (που γύρισε όμως «Βενιζέλικός» το 2007) ανεξάρτητοι της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Ανδρέας Νεφελούδης, πασοκογενή επιστημονικά συνδικαλιστικά στελέχη με «αντιμνημονιακή» αναφορά, όπως ο Σάββας Ρομπόλης, ο Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους και ο Γιάννης Πανούσης της ΔΗΜΑΡ που τελευταία κάνει νερά.

Το συνέδριο θα είναι μια εκδήλωση ζύμωσης της «αντιμνημονιακής κεντροαριστεράς» και όσμωσης με το ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει ότι μπορεί για να σπρώξει τη συγκρότηση ενός τέτοιου σχήματος, ώστε να αποκτήσει μια δυνατότητα να έχει εταίρους για μια σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας

Βεβαίως, η κ. Κατσέλη πιθανόν να μην είναι απολύτως ενδεδειγμένη για τέτοια εγχειρήματα, συμπάθειες στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ δεν έχει και οι ψηφοφόροι προτίμησαν να μη λάβουν υπ’ όψη τους το κόμμα της το Μάιο του 2012. Το «λεφτά υπάρχουν» άλλωστε ήταν δική της έμπνευση και αυτό δεν διαγράφεται, όσο και αν προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες γι’ αυτό στον Παπανδρέου.

Ανοιχτούς λογαριασμούς η κ. Κατσέλη με τον ΓΑΠ φαίνεται να έχει πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι στα πάνελ του συνεδρίου φιγουράρει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, οι κατηγορίες του οποίου βρίσκονται στο καλύτερο δρόμο να στείλουν τον πρώην Πρωθυπουργό στο ειδικό δικαστήριο και η Beatriz Talegón, γενική γραμματέας της νεολαίας της σοσιαλιστικής Διεθνούς που ξεφτίλισε τον ΓΑΠ στην τελευταία σύνοδο της Διεθνούς. Φαντάσου και να μην ήταν φίλοι της οικογενείας οι διοργανωτές…

Via : newpost.gr